Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HA: Förlust i serieavslutningen

Sollentuna besegrade RIG Falköping i grundseriens, tillika elitseriesäsongens, sista match för gymnasielaget. Sollentuna klarade därmed sig med i den övre gruppen som får spela Playoff kommande veckor.

Inledningssetet blev ingen höjdare med hemmaögon sett. Några servemissar för mycket i kombination att anfallsspelet inte riktigt stämde för hemmaspelarna gjorde att setet tämligen komfortabelt gick gästernas väg.

Andra set såg betydligt bättre ut, framför allt anfallsspelet var betydligt effektivare. Vid 15-10 i hemmafavör såg det ljust ut, men Sollentuna tog sig tillbaka in i setet och kunde tillsist vinna med 25-23.

Tredje set var till en början det föregående ganska likt. Den här gången var ledningen 16-10 och även den här gången kröp bortalaget närmare i setets slutskede. Skillnaden var att den här gången lyckades RIG få med sig setet, 25-23.

Nu var förhoppningen att tåget skulle fortsätta rulla på i samma riktning och hastighet, men tyvärr verkade det som om snöovädret kom i vägen även här. Sollentuna dominerade totalt i inledning och det var inte mycket som gick rätt för gymnasieeleverna. Det var först under setets andra halva som det blev lite bättre, men Sollentuna behövde aldrig känna sig riktigt hotade utan kunde säkra sin plats i Playoff via 25-18.

-Även den här gången var det upp och ner från vår sida och speciellt var det synd att vi inte kunde hålla i bättre när vi hade greppet i det andra setet, konstaterar coach Göran Persson.

Max Petersson var den som höll fanan högst i RIG med 48% vunna bollar i anfall och utan missar.

RIG Falköping - Sollentuna 1-3 (19-25, 23-25, 25-23, 18-25)
Statistik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer