Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HC: Stark insats i Vingåker

RIG Falköping C besegrade Vingåkers B-lag i tre raka set på bortaplan efter en stabil insats matchen igenom av gymnasieeleverna.

Tidig avfärd och nästan tre timmars resväg innebär en risk för koncentrationen, men RIG Falköpings grabbar hade bra fokus från start då matchen drog igång på lördagsförmiddagen. Block och försvar fungerade ypperligt samtidigt som man hade bra press i serven, vilket gav Vingåkers anfallare tuffa lägen att anfalla från. Vingåker hängde med i halva setet, men sedan kom ett ryck som gav RIG en ledning som försvarades hela vägen till setslutet.

I andra set bjöds det på bättre volleyboll, främst beroende på att hemmalaget höjde sig ett snäpp. Nu var det jämnare mycket längre fram i setet, men till sist blev det ändå RIG Falköping som tog hem setet. Axel Grave fick slå in setbollen fram till 25-22 mot sin hemmaklubb.

I det efterföljande setet var det ännu en gång jämnt till en inledning, men från 11-10 lade bortalaget i en högre växel. Återigen var det servandet som var nyckeln till framgång. Sörmlänningarna fick det svårt att få fram mottagningarna och då blev det enkelt för RIG att formera försvaret. Det gjorde man med bravur och vann komfortabelt med 25-18.

-Aggressivt servande var nyckeln till dagens framgång, menar tränaren Göran Persson. Det kostade lite också i att med vi kanske fick några missar för mycket, men det var det med råge värt, hävdar han.

Vingåkerssonen Axel Grave fick välförtjänt ta emot priset som lagets bästa spelare när han fick komma hem till sin hemmahall och möta sina klubbkamrater.

Vingåker - RIG Falköping 0-3 (19-25, 22-25, 18-25)
RIG:s bästa poängplockare: Axel Grave 12, Leo Fjätström 7, Erik Åkerström 6

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer