Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HA: RIG utan chans mot LVC

Det förväntade topplaget Linköping avfärdade RIG Falköping utan större problem i elitseriens andra omgång, där det erkänt stabila LVC-blocket skapade stora problem för hemmaanfallen genom hela matchen.

Som vanligt är Linköping ett av laget som förväntas husera i tabelltoppen och man visade hög klass under sitt besök i Frejahallen på söndagseftermiddagen. Blocket har alltid varit lagets adelsmärke och med tillskottet av landslagscentrarna Wilhelm  Nilsson och Jens Ahremark så har inte kvaliteten där försämrats. När servemottagningen inte höll den nivå som RIG hoppades så fick anfallsspelarna oftast möta ett samlat LVC-block som då är svårt att passera. Dessutom lyckades inte gymnasielaget sätta tillräcklig press med sin egen serve och då kunde passaren Andreas Eriksson fördela bollarna efter behag och i högt tempo så att det blev jobbigt för RIG-försvaret.

Linköping tog kommandot tidigt i alla seten, men det var bara i det andra som det rann iväg ordentligt. Annars gjorde gymnasiespelarna sitt bästa för att hålla segersiffrorna nere, men LVC-segern var odiskutabel.

-Oerhört nyttigt att få möta ett blockspel på den här nivån så att killarna får känna på och förstår vad som krävs för att vinna boll mot bra motstånd, menar tränaren Göran Persson.

RIG Falköping - Linköping 0-3 (19-25, 11-25, 19-25)
Statistik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer