Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HC: 3-0 utan att glänsa

RIG Falköpings killar i division 2 besegrade KFUM-KFUK IA Göteborg B i tre raka set, men det var ingen enkel seger. En del egna misstag i kombination med ett motstånd som slet hårt i försvar gjorde att alla tre seten var jämna.

Göteborg öppnade matchen bäst och var uppe i fem poängs ledning i mitten av första set innan RIG kom tillbaka och kunde vända till setvinst med 25-23.

I andra set var det RIG som öppnade bäst, men Göteborg gav inte upp och kunde så när vända på steken. Även här blev det setvinst med 25-23 för hemmalaget.

Förhoppningen var att det skulle gå smidigare i det efterföljande setet, men maskineriet kändes inte så väloljat och alltför många enkla poäng gick till motståndarna. Det ordnade upp sig till sist och 25-22 stannade segersiffrorna vid.

I och med segern ligger RIG Falköping fortfarande bra med i seriens jämna toppstrid, där hela fem lag ligger inom tre poäng.