Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HC: Förlust mot Tuve

Förlust i Frejahallen efter en svängig och bra match. Lagen vann vartannat set och tyvärr var det Tuve som vann det första och följaktligen även det sista och avgörande.

RIG HC-Tuve 2-3 (20-25,26-24,19-25,25-20,8-15)

Tuve tar greppet om matchen tidigt i setet och går fram till ledning 8-3 innan RIG i två bra rotationer går ikapp. Sideouten fungerar dock inte smärtfritt utan Tuve kniper någon boll här och där i egen serve och när RIG efter tre misstag i rad släpper iväg gästerna till 19-13 känns setet förlorat. Samma förutsättningar vid ställningen 15-22 men här tar RIG fem raka poäng innan Tuve bryter poängraden genom ett anfall fram till 23-20. Av bara farten tar man sen de tre sista poängen och det viktiga första setet är förlorat.

Andra set blir spännande. Starten ger dock inte sken av att detta ska avgöras med minsta marginal lite senare då Tuve igen går fram till ledning i öppningen av ett set med 8-3. Här lyckas RIG dock igen snabbt repa mod och i Viktors serveserie (bla tre ess) tar man fem raka poäng. Här svänger det igen när båda lagen bjuder på ett gäng poäng till sina motståndare på andra sidan nätet. Ledningen hoppar fram och tillbaka ett antal gånger och vi är nu framme vid ledning för Tuve med 24-22. Setbollarna räddas av Gustav och Kevin innan Viktor på nytt gör ett serveess. RIG:s första setboll vinns sedan direkt när Tuves nästa spike landar utanför planen. Kvitterat!

Tredje set visar sin vana trogen upp en bra Tuve-start innan RIG äter sig närmare. I detta set kommer man inte riktigt nära någon gång. Tuve spelar bra under andra halvan av setet. Båda lagen börjar nu spela fin volleyboll där misstagen är färre och många bollar visar upp fina rallys där försvarsspel omvandlas till tuffa anfallspoäng. RIG snyggar till siffrorna mot slutet och vaknar till på nytt, dock utan att det ger mer tillbaka än snyggare siffror.

I starten av fjärde set visar det sig att avslutningen av det tredje setet faktiskt var värt mer än bara poängen i protokollet. Energin är tillbaka och man tar kommandot direkt. Tuves anfallsspel är dock svårstoppat och ledningen övergår i göteborgsk ägo. I mitten på setet tar André hand om serven och fem bollar senare är det RIG som på nytt har tagit ledningen. Denna gång släpper man inte taget om setet och när Kevin tar vara på en straffspark på setbollen är vi framme vid skiljeset.

Femte och avgörande set är Tuves från början till slut. RIG får inte stopp på gästernas anfallsspel och Tuve går fram till ledning 9-6. Block från André och Martin gör dock att RIG går upp till 8-9. Här tar det dock tvärstopp när Tuve i samma serverotation avslutar matchen. Man gör det med 5 av 6 egentillverkade poäng och det sammanfattar matchen rätt bra.

RIG gör en bra match där man växer under matchen. Färre egna misstag i andra halvan och bra anfallsspel från båda lagen. Servandet är också en positiv detalj som gör att man under perioder får bort Tuve från att använda sina centrar. Till mer än en poäng räcker dock inte insatsen men på det stora hela så är vi på väg åt rätt håll som lag.