Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

HC: Välspelad match mot Göteborg

Göteborg visade sig vara numret för stora för våra C-herrar. I en välspelad tillställning fick RIG ge sig med 1-3.

RIG vs Göteborg 1-3 (22-25, 20-25, 25-19, 16-25)

Direkt från start kunde vi skönja att detta skulle bli en bra match, båda lagen var på tå. Det var också helt jämt upp till 13 poäng. I ett lyckat dubbelbyte där André Gillerfors och Jonathan Hultén kommer in lyckas RIG ta kommandot och rycka till sig ett 21-18 ledning. Göteborg visade dock större mognad i setslutet och lyckades vända till seger 25-22.

Andra set är också jämn med Göteborg ligger steget före. Skillnaden är att RIG ofta tappar ett par bollar innan man lyckas sideouta medan Göteborg enklare tar tillbaka serverätten.

I tredje spelar Viktor höger och svarar för flera spektakulära block. Tillsammans med André, som flyttat från passarplatsen ut till vänsterkanten, dominerar de anfallsspelet. Också servespelet är klart skarpare än i de inledande seten.

Det visar sig dock svårt att hålla i taktpinnen. Göteborg rycker ifrån i mitten på setet och släpper sedan inte greppet. Vi gör på intet sätt en dålig match utan får bara gratulera Göteborg till en bra prestation.

Viktor och André är våra bästa för dagen.

Laget: Gustav Wessberg, Theo Biström, Kevin Granevärn, Eric Löwendahl, Martin Löthberg, Gustav Hjelm Söderberg, André Gillerfors, Viktor Gustafsson och Hannes Olofsson.

Fler nyheter

Visa fler nyheter

Sponsorer