Gå till innehåll
Skånes Volleybollförbund

Sammanfattning från vårens planeringsmöte av ungdomsverksamheten

Förra veckan möttes klubbar och styrelsen i Skånes VBF digitalt för att planera för framtida ungdomsverksamhet. Mötet gällde både beachvolley och volleyboll i Skåne.

Planeringskalender för ungdomstävlingar

På mötet deltog cirka 20 deltagare från Skånes VBFs styrelse och tio skånska volleyboll- och beachvolleyklubbar. Det är väldigt roligt och givande att så många kunde delta i planeringen av vår ungdomsverksamhet. En del diskussioner blev längre och mer omfattande, där deltagarna fick möjlighet att dela med sig av egna erfarenheter och bolla olika tankar tillsammans. Hela protokollet finns att läsa här. Pdf, 133.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Ungdomsvolleyboll säsongen 2023-24

Styrelsen genomförde ett styrelsemöte i söndags, där det som avhandlades på planeringsmötet diskuterades. Styrelsen fram till följande gällande volleyboll:

  • En fråga som inkommit är om Kidsvolley framöver bara ska spela två matcher per tillfälle? Styrelsens uppfattning är att så inte är fallet. Förslaget visar ett exempel på hur man kan förkorta speldagar för yngre spelare.
  • "Seriespel" kommer att implementeras för U16/18. Däremot ska också nybörjare (Grön nivå) få möjlighet att spela matcher under säsongen.
  • Nuvarande styrelse kom fram till att man ska försöka följa det som står i handlingen för nästa volleybollsäsong. Men när och hur det ska implementeras blir styrelsens uppgift att hantera efter genomfört årsmötet.

Beachvolley för barn och ungdomar 2023

  • Det finns projektmedel att söka för de klubbar som vill starta satsningar i sommar för att få igång och vidareutveckla ungdomar i beachvolley. Läs mer om projektet här. Öppnas i nytt fönster.
  • Styrelsen i Skånes VBF uppmanar skånska klubbar att arrangera tävlingar för barn och ungdomar:
    • Miniorbeachvolley är turneringar i Level-4 och Level-5 för barn under 15 år. Mejla datum till info@skanevolley.se så att turneringen kan sanktioneras och annonseras på hemsidan. Arrangerande klubb tar emot anmälningar och skapar spelschema.
    • U16/18 är rankinggrundande tävlingar för ungdomar som är 15 år och äldre. Dessa arrangeras via SVBF och läggs in i Profixio, mer information finns hos SVBF Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Också dessa turneringar kommer att annonseras på Skånes VBFs hemsida.
Alla nyheter

Nyheter från Svenska Volleybollförbundet

Fler nyheter

Publicerad: 2023-04-22

Senast uppdaterad: 2023-12-09

Visa fler nyheter

Sponsorer