Gå till innehåll
Skånes Volleybollförbund

Helgen 15-16 april 2023

Under helgen arrangerades fyra turneringar och en tränarkurs. Undrar du vem som tog hem första-, andra- och tredjeplatsen i den sista turneringen för FU16/18 den här säsongen?
Det var jämnt.., och inte helt självklart.. men resultatet finns här!

Många deltog på Borgens tränarkurs i Kidsvolley. Foto: Jonas Brink

Många deltog på tränarkursen i Kidsvolley,.. Foto: Jonas Brink

Lördag 15 april

Tränarkurs Kidsvolley i Hofterup

Borgen VK arrangerade utbildning för tränare i Level 1-3 med Jonas Brink som instruktör. Han hälsar:

Trevligt med 16 deltagare på kidsvolleykursen i Kävlinge i helgen. Och alla deltagare kom från arrangörsklubben Borgens VK!

Tränarkurs i Kidsvolley hos Borgen. Foto: Jonas Brink

..en kurs som Borgen VK arrangerade. Foto: Jonas Brink

Level-6 Grön i Ystad

Lördagen den 15:e april hade vi ett sammandrag i Ystad. Där kämpade och slet tolv lag från klubbarna Lund, Malmö, Ängelholm, Kristianstad och Ystad.

Det var ett högt tempo och många matcher spelades, dömdes och sågs av publiken. Det var mycket glädje och kämparglöd som till slut resulterade i att Ängelholm fick guldmedaljer, Lunds lag Oden fick silvermedaljer och Ystads lag fick bronsmedaljer. Solen sken och alla lag åkte hem som vinnare efter en härlig och välspelad dag i Ystad, berättar Cecilia Holgersson, Ystads VK.

Söndag 16 april

Level-4

Engelholms VS arrangerade Level-4 Grön och tog emot tolv lag i Nyhemshallen. Lagen kom från Båstad, Helsingborg, Landskrona, Lerberget, Ystad, Ängelholm och Örkelljunga. Spelarna fick varsin välförtjänt medalj i slutet av turneringen.

Det är slutet av säsongen och vårvärmen omfamnar idrottshallen i Lund den här söndagen. En härlig uppslutning på dagens Level-4 Svart turnering med 17 lag, representerade av totalt fem klubbar. De klubbar som tog sig an utmaningen var Kristianstad, Hässleholm, Åstorp, Ängelholm och Lund.

Det var bra spel rakt igenom från samtliga lag. Efter sju omgångar av matcher på totalt fyra volleybollplaner så kände alla sig nöjda med dagen. Naturligtvis avslutades turneringen med prisutdelning till de lag som hade gjort sitt bästa.
...Och ja, som tur var klarade alla lagen utmaningen och medaljer kunde delas ut till samtliga lag. :)
/Jens Jabocsson, Lunds VK

Level-4 Svart i Lund. Foto: Lunds VK

Level-4 Svart i Lund. Foto: Lunds VK

Flickor U16/18 Grön i Malmö

I det sista sammandraget för sexmanna volleyboll innan sommaren var det nästan fullt i Glasbrukshallen när tio flicklag från sex skånska volleybollklubbar samlades. Det bjöds på ett rafflande slutspel där placeringsmatcherna, som spelades som gruppspel, var extremt jämna och utgången var oviss in i det sista.

Eftersom lagen hade samma setskillnad (0), var det bollskillnad som avgjorde vilket lag som tog förstaplatsen. Andra- och tredjeplatsen var värre, då dessa två lag hade samma bollskillnad (-7) och dessutom samma antal vunna set (+2). Istället avgjordes det på "flest vunna bollar", och det var sju(!) bollar som skiljde lagen åt. (Om de hade vunnit lika många bollar, hade "inbördes möte" avgjort det hela.)

På förstaplats kom Svedala, följt av Helsingborg och på tredjeplats kom LVK 06-04.

Flickor U16/18 Grön i Malmö. Foto: Åstorps VBK

Flickor U16/18 Grön i Malmö. Foto: Åstorps VBK

Alla nyheter

Nyheter från Svenska Volleybollförbundet

Fler nyheter

Publicerad: 2023-04-17

Senast uppdaterad: 2023-04-27

Visa fler nyheter

Sponsorer