Gå till innehåll
Skånes Volleybollförbund

Första helgen i april 2023

Nu är inomhussäsongens sista tävlingsmånad påbörjad för barn och ungdomar i skånsk volleyboll. Sedan är det dags för de olika mästerskapen i Svenska Volleybollförbundets regi.

Kidsvolley i Qpoolen. Foto: Hässleholms VK

Kidsvolley i Qpoolen. Foto: Hässleholms VK

Lördag 1 april

Kidsvolley i Hässleholm

Tävlingsledaren Helen Persson berättar:

Under lördagen arrangerade Hässleholms VK en, som vi vill kalla den ‘’Mini Mikasa’’, turnering för skånska volleybollklubbar i Level 1-3. Tävlingen spelades i Qpoolen i Hässleholm, med 17 deltagande lag från klubbar i Båstad, Helsingborg, Lund, Ängelholm, Örkelljunga och Hässleholm.

Tävlingen drog igång 10.00 med spel på åtta banor. Efter flera välspelade matcher avslutades turneringen med en prisutdelning, då alla barnen fick gå hem med en välförtjänt medalj.

Level-6 Svart i Ängelholm

Fem lag från Åstorp och Ängelholm drabbade samman i Villanskolans idrottshall. Hemmaklubben Engelholms VS tog både guld och brons med EVS Drivers på förstaplats och EVS Spikers på tredjeplats. Åstorp klämde sig mellan och tog alltså silvret. Detta var säsongens sista turnering i Level-6 Svart.

Flickor U16/18 i Landskrona. Foto: Kronan VBK

Flickor U16/18 i Landskrona. Foto: Kronan VBK

Söndag 2 april

Level-5 Svart i Lund

Också detta var den sista tävlingen i spelnivån innan utomhussäsongen och beachvolley tar över. Åtta lag från Lund och Åstorp deltog, där LVK vann guld medan ÅVK tog både silver och brons.

Flickor U16/18 Grön i Landskrona

Under söndagen möttes åtta lag i Landskrona för att utkämpa många jämna matcher. Det var en samling glada och taggade tjejer som kämpade tappert. Till slut stod finalen mellan Hässleholm och Lund. Det längsta strået drog HVK och kunde titulera sig vinnare av dagens sammandrag!

Tack till alla spelare, ledare, funktionärer och supportrar utan er hade vi inte kunnat spela, hälsar Nelly Axelsson från Kronan.

Level-5 Svart i Lund. Foto: Åstorps VBK

Level-5 Svart i Lund. Foto: Åstorps VBK

Alla nyheter

Nyheter från Svenska Volleybollförbundet

Fler nyheter

Publicerad: 2023-04-03

Senast uppdaterad: 2023-04-07

Visa fler nyheter

Sponsorer