Hoppa till sidans innehåll
Foto: falkenbergsbild.se. Montage: Joakim Bengtsson.

Landslag


Landslagsåret 2018

Under landslagsåret 2018 kommer Sveriges volleybollandslag delta i både EM-kval och European League.

European League
European League-gruppspelet avgörs 18 maj - 7 juni. 

Damlandslaget deltar i Silver European League och har lottats in i en grupp bestående av Schweiz, Estland och Kosovo. Gruppsegrare och grupptvåor kvalificerar sig för finalhelgen, kallad Final Four. Det lag som sedermera slutar som mästare kvalificerar sig för 2019 års upplaga av Golden European League.

Herrlandslaget deltar i Golden European League och har lottats in i en grupp bestående av Belgien, Estland och Slovakien. Gruppsegrarna och bästa grupptvåan kvalificerar sig för finalhelgen, kallad Final Four. De lag som sedermera slutar som mästare samt silvermedaljörer kvalificerar sig för Challenger Cup där framstående landslag från samtliga kontinentala förbund gör upp om en plats i Nations League.

Här kan du läsa mer om European League!

EM-kvalet
EM-kvalet avgörs under två perioder under 2018/19. Den första perioden är 13-27 augusti 2018.

Damlandslaget har lottats in i en grupp bestående av Slovakien, Finland och Estland. Gruppsegraren och grupptvåan kvalificerar sig för 2019 års EM-slutspel som avgörs i fyra länder (Tjeckien, Ungern, Polen och Turkiet).

Herrlandslaget har lottats in i en grupp bestående av Grekland, Azerbajdzjan och Luxemburg. Gruppsegraren och grupptvåan kvalificerar sig för 2019 års EM-slutspel som avgörs i fyra länder (Belgien, Nederländerna, Frankrike och Slovenien). 

Här kan du läsa mer om EM-kvalet!

Landslagsprogram & bruttotrupper

Såväl European League som EM-kvalet har fått nytt turneringsformat till 2018. Det innebär bland annat att det bjuds på mängder av landskamper på svensk mark. Turneringarna föregås dessutom av perioder med lägerverksamhet och ytterligare träningsmatcher. För den som vill se volleybollandslagen på hemmaplan väntar därmed ett riktigt drömår. Dam- och herrlandslagen kombinerar nämligen för minst 13 (!) matcher i Sverige under 2018.

Bruttotrupper presenteras inom kort.

Preliminärt landslagsprogram - damlandslaget
Preliminärt landslagsprogram - herrlandslaget

Vill din förening arrangera landskamper?

Våra landslag står inför spännande utmaningar under 2018. Vi sonderar nu terrängen efter föreningar som vill arrangera landskamper. Vi har behov av arrangörer för EM-kval, European League samt träningslandskamper. Läs mer här!

Internationell volleyboll

För mer information om internationella mästerskap, klicka in på www.cev.lu och www.fivb.com.

Uppdaterad: 24 JAN 2018 12:19
Skribent: Svensk volleyboll

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

volleybollmotcancer

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-640 30 50
E-post: This is a mailto link

Se all info