Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Seriespel 2022/23


Efter tre säsonger i rad som varit störda av pandemin hoppas vi att den kommande säsongen 2022/23 ska bli en säsong utan den typen av utmaningar som covid förde med sig. 

Anmälningsslussarna har öppnats och det går att lag till seriesystemet till och med 15 maj. Vi flyttar över själva anmälningslösningen från det vi kallar "FX" till profixio appen. Gå in på profixio.com/app.

Lagen ska anmälas in på den nivå som laget ligger på i seriesystemet. Med nivåer menas exempelvis Division 3 Herrar. Önskemål om ned- eller uppflyttning lämnas i samband med anmälan och det görs för laget. Föreningarnas lag ska, i detta läge på säsongen döpas hierarkiskt. Vilket betyder att det lag som ligger högst upp i seriepyramiden har föreningens namn, lag som ligger näst högst upp ska heta B och så vidare. 

Nya lag ska anmälas till Division 3. 

Efter deadline kommer lagen att placeras in i serier i huvudsak beroende på geografi.

Att få till serier som alla är nöjda med är så nära mission impossible man kan komma. Föreningarna kan vara helt säkra på att serieindelningen sker med omsorg och till och med kärlek. Utmaningar kommer dock att finnas. Framförallt då tävlingsbestämmelserna anger högst 60 lag i Division 2 Damer. Från Div 3 har seriesegrarna rätt att gå upp till div 2 men i övrigt det kan det kan komma att bli väldigt svårt att få plats i Div 2 Damer. Bl a på grund av att antalet lag i Division 1 (äntligen) kommer att minska till 10 lag.

I den mån föreningarna redan har bokade matchtider för den kommande säsongen är det mycket bra information vid serieläggningen. Ex: har föreningen en helg helt utan matchtider är det bättre för föreningen att spela borta den helgen. Skickas till This is a mailto link.

Notera att klubbarna ska ta del av de gällande dokumenten för seriespelet. En del är fast, t ex ekonomiska- och tävlingsbestämmelser medan andra kommunicerar efter att serieindelningen är klar. Exempel på detta är domartillsättning och matchflöde i sammandragserie, bokningar av tider för matcherna med mera.

Uppdaterad: 09 APR 2022 10:20 Skribent: Svensk volleyboll
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info