Hoppa till sidans innehåll

Bokningsinstruktioner


Nationella serier 2019/20 Division 1 - 3

Arbetet med serierna pågår för fullt. I spelschemat ligger spelomgångarna default på lördagar. Det är dock valfritt att spela lördag eller söndag beroende på vilka möjligheter olika föreningar har när det kommer till att boka sina matchtider. Det är hemmaklubben som väljer lördag eller söndag. Bortalag behöver inte kontaktas då match läggs på den ordinarie helg för respektive omgång.

Matcher kan läggas på andra helger eller på vardagkvällar, men enbart efter kontakt och ok från motståndarna samt att tävlingsledningen ska hållas informerad. 
•Vardagar
◦Det ska vara minst en vilodag mellan två matcher för alla lag.

Exempel, har ett lag match på en söndag kan en vardagsmatch inte läggas på måndag kväll. Matchstart ska vara tidigast 18.30 och senast kl 20.30.

Annan helg
Att spela både lördag och söndag en helg för att få en helt spelledig helg kan vara ett bra alternativ. Det är även ok att genomföra två matcher på samma dag.

Spelfria helger
Helgen v44, 2-3 november, är planerad för U23-SM. Lag som inte har spelare i ålder för att delta kan efter överenskommelse med motståndarlag använda den helgen för matcher.
GP helgen är planeras till helgen 18-19 januari. Under GP helgen avgörs Veteran-SM och Ungdomens-GP förutom just Grand Prix för topplagen från Elitserierna. Lag som inte har åldrarna inne för UGP eller VSM har möjlighet att använda helgen för seriematcher genom överenskommelse med motståndarna.

Divsion 1 för damer säsongen 2020/21 kommer att bantas till 10 lag per serie (2 serier). Det innebär att lag på slutplacering 10, 11 och 12 åker ur medan lag på slutplacering 9 kvalar mot lag från Division 2. Totalt kan det bli 8 lag som kvalar om fyra platser.

Övrigt
Helgen v43, 26-27 oktober är helgen då Trekungaslaget avgörs.  

Tävlingsbestämmelserna har öppnat upp för att sammandrag i division 2.
I så fall spelas tre matcher på en dag med tre deltagande lag som spelar två matcher var. Det innebär att det är fritt fram att kontakta motståndarna. En kombination är fullt möjlig där en del matcher spelas hemma/borta och en del spelas som sammandrag.

Det är fullt möjligt att genom att samverka med andra klubbar flytta matcher.  Speciella redan kända skäl som kan påverka schemat är i viss mån skolloven samt högskoleprovet.

Klubbar som deltar i,
Kval till Junior-SM 26 januari (söndag)
Kval till Ungdoms-SM 14-15 mars har rätt att flytta matcher under dessa helger liksom ifall förkval arrangeras.

 

Lagledare/kontaktperson
För att underlätta i kommunikationen med andra lag eller klubbar, lägg in lagledare/kontaktperson i FX.

https://www.profixio.com/fx/login.php
Seriespel / Lag / Lagledare
◦Välj av klubbens medlemmar via dropplistan. OBS! Det går enbart att hämta personer som finns inlagda i klubbens medlemsregister i idrottonline.

Föreningen lägger in sina hemmamatcher själv.

Bokningsinfo
För singelmatcher bokas tre timmar och för dubbelmatcher 5 timmar. Dvs plus två timmar per match efter den första matchen om det är fler matcher i rad.
Tidigast matchstart på helgerna, med några få undantag, är kl 11.00. Vid tidigare matchstart ska såväl bortalag som tävlingsledningen lämna sitt medgivande.
Senaste matchstart på helgerna är kl 19.30.
Matchtider ska läggas in för det matcher som har ”Vakantlag” i serien. Serierna kommer att uppdateras runt den 15 september och då kan tider som eventuellt inte behövs avboka.
Kolla noga av hela serien så att det inte blir dubbelbokningar. Systemet känner inte av om ett lag har två matcher på samma dag.

Matchtider förs in av föreningarna direkt själva via föreningens normala inloggning, https://www.profixio.com/fx/login.php
•Seriespel
•Spelschema
•Välj lag
•Klicka på pennan
•Lägg in datum, tid och spelplats

Serierna ska vara färdiga under augusti månad. Med färdig menas att matcherna har en bokad halltid och att detta syns i schemat.

I Division 3 välkomnar vi gärna fler lag. Skicka en intresseanmälan till This is a mailto link.


Serieavgiften faktureras under juni månad med förfallodag i juli. Förening som bryter sitt åtagande fram till 31 juli kan få tillbaka två tredjedelar av serieavgiften. Förening som bryter sitt åtagande under augusti månad kan få tillbaka halva serieavgiften. Förening som bryter sitt åtagande 1 september eller senare kan inte få tillbaka någon del av serieavgiften.

Styrdokument
Tävlingsbestämmelserna – I första hand kapitel 3 Nationella serierna. Ekonomiska bestämmelser.

Uppdaterad: 22 MAJ 2019 15:24 Skribent: Paul Engström
Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info