Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Seriespel 2019/20


Information inför seriespel 2019/20

Nu har klubbarna anmält sina lag till seriespelet under Elitserien. 90 damlag och 51 herrlag. Under rubriken i vänstermarginalen ligger lagen preliminärt fördelade per nivå, Division 1, Division 2 respektive Division 3. 

Arbetet med att fördela lagen i de olika serierna samt att få ihop spelschema och publicera detsamma pågår. Flertalet av div 2 serierna bäst läpar sig för att spela i sammandragsform och kommer därför att lottas så. Så fort seriena är publicerade lägger klubbarna in matchdata i form av hall, datum och tid för matchstart. Notera att default i profixio är lördagar men att det är fritt fram att spela lördag eller söndag. Behöver matchen flyttas från ursprungshelg ska motståndare godta detta och mailtråden skickas till This is a mailto link. Önskemålet är att matchplaneringen, inklusive att matchdata, läggs in i profixio före midsommar med definitiv deadline den 10 september.

Div 1 Damer kommer att starta helgen v39 och övriga serier kommer att ha premiär helgen v40. 

Värt att notera är att Divsion 1 för damer säsongen 2020/21 kommer att bantas till 10 lag per serie (2 serier). Det innebär att lag på slutplacering 10, 11 och 12 åker ur medan lag på slutplacering 9 kvalar mot lag från Division 2. Totalt kan det bli 8 lag som kvalar om fyra platser.

Seriewebben. enast under andra halvan av augusti kommer serierna upp i dataproject och klubbarna kan då komma igång med att förbereda lagen via ”club area” / ”team area”. Information kommer att läggas ut när det drar ihop sig.

Styrdokument för seriespelet - Tävlingsbestämmelser 2019/20 - Ekonomiska bestämmelser 2019 - Spelets regler Dessa är tillgängliga två klick bort på volleyboll.se/om oss/dokumentbank.

Mer info önskas?, maila till This is a mailto link.

Uppdaterad: 29 OKT 2019 15:31 Skribent: Svensk volleyboll
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info