Hoppa till sidans innehåll

2018/19


 

Spelupplägg serier under Elitserien

Säsongen 2018/19 genomförs det två division 1 serier per kön medan det i division 2 är sex serier för damer och tre för herrar. I division 2 finns vakanta platser eftersom det är rimligt att tro att en del klubbar kommer att vilja ha in lag.

Nyhet och ett stort lyft för serierna under Elitserien är att alla matcher körs live via webben och att samtliga lag har stora möjligheter att lägga upp bilder på både laget och spelarna. Till och med så att referat, foton och till och med filmsnuttar från sina hemmamatcher. Se länkar i vänstermarginalen på volleyboll.se/volleyboll.

Division 1 damer
Spelas med 12 lag i båda serierna. 23 lag hade sportsligt kvalificerat sig och således har ett lag plockats upp. Den geografiska fördelningen av dessa 23 lag gör att det passar sig bättre att fylla på med ett lag i Division 1 Norra. Karlstad VK som placerade sig bäst av lagen på nedflyttningsplats har blivit tilldelade platsen.

Division 1 herrar
En liten men mycket glädjande ökning av det totala antalet lag har gjort det möjligt att tillgodose önskemålet om 20 lag fördelat i två serier om 10 lag per serie. 19 lag har kvalificerat sig genom resultat från den innevarande säsongens seriespel. Precis som för damerna är det fler lag som har en hemvist som passar sig för spel i den södra serien. Sollentuna VK B som placerade sig på nionde plats i den norra serier har tilldelats den vakanta platsen.

Division 2 damer
Damtvåan består av sex serier. Just i år kan vi med både stor glädje och stolthet berätta att vi har 9 lag från norra delen av landet. Dessa 9 lag bildar Norra och kommer att genomföras med sammandrag där lagen spelare två matcher vid varje matchtillfälle. Övriga serier ligger med 8 till 10 lag efter (någotsånär) geografisk tillhörighet.

Division 2 herrar
Det är 27 anmälda lag till tvåan. Även i Division två herrar är det fantastiskt roligt att välkomna tre lag med tillhörighet Nordsvenska VBF. Fördelningen inom serierna är inte helt färdigställd då logistiken för att hålla nere kostnaderna för lagen som ska åka såväl från som till de norra delarna av landet. Utgångspunkten är att skapa sammandrag där lagen spelar fler matcher under en helg. Utgångspunkten är tre serier.

Divsion 3
Serierna läggs geografiskt och där det finns underlag.

 

 

 

 

Uppdaterad: 07 JUN 2018 13:55 Skribent: Svensk volleyboll
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info