Hoppa till sidans innehåll

Serieinfo div 1 och 2 säsongen 2015/16


Här är en del information att ta med sig inför seriearbetet i föreningen. (pdf format)

Från och med 2015/16 blir det helsäsongsserier igen. Efterlängtat av många. Kommande säsong blir en övergångssäsong för att komma i bättre balans med antalet lag på de olika nivåerna. När säsongen drar igång igen under slutet av augusti kommer information om ned- och uppflyttning till säsongen 2016/17.

Viktiga datum

- Första speldatum höstsäsongen, 3 oktober
- Nevza U19 genomförs, 12-16 oktober
- Högskoleprov, 24 oktober - Nevza U17 genomförs, 29 oktober-1 november
- U23 Mästerskapet (för födda -94 och yngre), 7-8 november - Sista speldatum höstsäsongen, 20 december
- Grand Prix, DistriktsSlaget (för födda -00 och yngre), och Ungdomens-GP (för 97 och yngre), 9-10 januari i Uppsala
- Eventuellt EM kval för U19 flick och U20 herr, 7-10 januari - Första speldatum för vårsäsongen, 16 januari
- Kval till Junior-SM (för födda -97 och yngre), 6-7 februari - Kval till U18-SM (för födda -99 och yngre), 19-20 mars
- Sista speldatum för div 1, 20 mars - Start för Elitseriekvalet, 26 mars
- Sista speldatum för div 2, 3 april - U16 Mästerskapet (för födda -01 och yngre), 8-9 april
- Högskoleprov, 9 april - Mikasa Challenge (för födda -02 och yngre), 7-8 maj
- Junior-SM (för 97 och yngre), 14-15 maj - U18-SM (för 99 och yngre), 21-22 maj

Lottning och spelupplägg

Klubbar med fler lag önskar sig oftast samma lottningssiffra på sina lag för att få fler hemmamatcher samma dag. Tyvärr är det svårt att tillgodose denna säsong eftersom det är olika många lag i serierna samtidigt som det skiljer sig i hur många gånger som lagen möter varandra. Det är fullt möjligt att genom att samverka med de andra klubbarna flytta matcher för att uppnå fler samordningsfördelar.

I spelschemat ligger helgomgångarna default på lördagar och vardagsomgångar på onsdagar. Hemmaklubben väljer lördag eller söndag utom i specialfall då lag är inlagda för att spela dubbla bortamatcher. Gäller de serier där Iksu, Team Gotland och Norsjö deltar.

Vardagsmatcher kan spelas tisdag till torsdag och med matchstart tidigast kl 19 och senast kl 20. Är det svårt att få till vardagstider går det bra att flytta till helg.

Att spela både lördag och söndag en helg för att få en helt spelledig helg rekommenderas till dem som så önskar. Kan vara både hemma- och/eller bortamatcher.

Matcher kan läggas utanför ordinarie omgång om speciella skäl föreligger. Redan kända skäl som kan påverkar schemat är; kvalen till ungdoms-SM och i viss mån skolloven samt högskoleprovet.

Därutöver kommer det i många av de anläggningar som våra föreningar spelar i att vara upptaget av andra arrangemang, vilket i vissa fall leder till att matcher inte kan spelas på ordinarie speldatum.

På de flesta av de spellediga helgerna ligger det ungdomstävlingar. Lag som inte deltar i de tävlingarna kan förlägga matcher på dessa helger.

Ett krav när matcher ska flyttas är att det andra laget ska kontaktas och att de dessutom har accepterat ändringen.

Samtidigt som föreningarna kontaktar varandra för att komma överens om lämpligt speldatum, utanför de ordinarie speldatumen, informeras tävlingsledningen This is a mailto link.

Föreningen lägger in sina matchtider själv

Spelschemat är utlagt i FX. Matchtider förs in av föreningarna direkt själva via föreningens normala inloggning. Görs via klick på: seriespel-spelschema-pennan.

Observera att ändringar på det som föreningen lagt in i FX kan göras inom ett dygn och därefter utför tävlingsledningen alla eventuella ändringar. Gäller såväl rättningar som att flytta matcher.

Komma i kontakt med de andra lagen

För att underlätta i kommunikationen med andra lag eller klubbar finns möjligheten att lägga in kontaktperson för laget i FX. Görs via klick på: seriespel-lag-klicka på aktuellt lag-välj personen i drop down listan. OBS! Det går enbart att hämta personer som finns inlagda i klubbens medlemsregister i idrottonline.

Starta nu!

Rekommendationen är att omgående påbörja arbetet med matchtiderna. Ett önskemål är att matchtider ska vara inlagda under juni månad, vilket underlättar för samtliga inblandade. Tiderna ska däremot vara inne i systemet senast 1 september. Föreningarna som av någon anledning inte klarar av deadline kontaktar tävlingsledningen för dispens via mail till: This is a mailto link.

Observera att spelschemat är preliminärt och att ändringar kommer att ske. Vänligen håll kollen för att slippa onödiga missförstånd.

Nya lag

Finns det fler lag som vill spela seriespelet? Skicka en intresseanmälan till This is a mailto link.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:55 Skribent: Kristina Gelin-Hellgren
Epost: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info