Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tuff utmaning väntar i Kina

Det svenska damlandslaget i volleyboll reser på söndag till Schenzhen, Kina, där Universiaden inleds om en vecka. Det blir en spännande utmaning för det unga landslaget, som möter värdnationen Kina redan i gruppspelet.

- Universiaden är en fantastisk turnering med många matcher mot högklassiga lag. Vi har fått en tuff lottning där vi ska möta lag av världsklass redan i öppningsmatchen, då Japan står för motståndet, säger förbundskapten Tina Celinder.

Stjärntränare från Ängelholm och hennes tema, bestående av bl.a. den erfarne tränaren Patrick Aparicio, har haft en mycket bra uppladdning med tjejerna under sommarens träningsläger i Katrineholm och Vallentuna.

- Det här är en målinriktad trupp som har gått framåt i sommar. Hela träningsgruppen är jätteintressant, men till Universiaden får bara spelare mellan 18 och 28 år vara med, vilket gör att några får stanna hemma för att de inte ligger i det rätta åldersspannet, säger Tina.

Universiaden brukar storleksmässigt jämföras med olympiska spel för studenter, cirka 13 000 deltagare. 16 lag är med i damernas volleyboll. Oavsett placering blir det många matcher på hög nivå. Tina Celinder Nygren betonar att satsningen med landslaget är långsiktig,bl.a. med EM-kval 2012.

- Vi spelar för framtiden och deltar i Universiaden för att få en så god placering som möjligt, avslutar Tina Celinder Nygren, som nu är med i Universiaden för tredje gången.

Den svenska truppen till Universiaden, Schenzhen:

Johanna Edberg, Katrineholm
Anna Harlin, Sollentuna
Matilda Wikander, Lindesberg
Aida Rejzovic, Frankrike
Minni Flemark, Engelholm
Tina Johansson, Örebro
Johanna Falk, Sollentuna
Elin Hoszek, RIG Falköping
Maria Pierttineimi, Örebro
Sara Pettersson, Engelholm
Anna Sörensen, Lindesberg
Andrea Jacobsson, Engelholm

Gruppspel som inleds 14 augusti:
Japan, Kina, Sverige och Belgien

Läs mer om Universiaden på Team Swedens blogg: http://teamsweden2011.blogspot.com/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Universiadens officiella hemsida: http://www.sz2011.org/Universiade/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-08-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer