Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Toppvolleyboll i Katrineholm

På onsdag 18 januari är det returmöte i Duveholmshallen, då Katrineholms VK möter det serbiska laget Vizura Beograd i Europacupen CEV Challenge Cup. Så här långt har inte ett svenskt klubblag avancerat på många år Europacupsammanhang.

Den första matchen spelades i Belgrad i förra veckan då svenskorna tog ett set, och spelade mycket bra på bortaplan. Matchen slutade 3-1 (25-16, 22-25, 25-19, 25-19)

- Vi tog ett set på bortaplan mot ett lag från toppnationen Serbien, som även är regerande Europamästare. Sättet vi gjorde det på gav blodad tand. Vi behöver upprepa vårt spel i morgon, säger Lennart Larsson, tränare i Katrineholms VK.

Vizura Boegrad har spelare som är tekniska och med goda fysiska förutsättningar och kvaliteter. Motståndarna är i europatopp och välskolade inom volleybollen.

- Vi är sansat optimistiska och ska göra vad vi kan för att utnyttja deras svagheter och spela ett snabbt och varierat spel för att störa dem. Det innebär vissa planerade risker i spelat men vi tänker spänna bågen, avslutar Lennart Larsson.

Vid en hemmaseger blir det ett avgörande med ett golden set.

Katrineholms VK leder elitserien här i Sverige, och har endast förlorat mot Engelholm under säsongen.

Katrineholms VK – Vizura Beograd ons 18 januari kl 19 i Duveholmshallen.

Följ matchen via livescore på www.cev.lu Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-01-17

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer