Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige till B-slutspel i Universiaden

De svenska herrarna avslutade sina två gruppspelsmatcher mot volleybollnationen Brasilien samt Korea. Trots bra spel förlorade Sverige båda matcherna.

BRA-SWE 3-0,(25-15, 28-26, 25-17)

startsexa: Peter Lundgren, Peter Jonsson, Erik Knutsson, Jimmie Ivarsson, Martin Larsson, Dardan Lushtaku samt libero Anton Wijk Tegenrot.
Inbytta spelare: Erik Sundberg, Linus Tholse, Erik Bylund, Jakob Wijk Tegenrot.

Laget var mycket inspirerade inför matchen mot Brasilien och startade matchen med att hålla jämna steg med Brassarna de första bollarna men sedan drog Brassarna ifrån med några poäng, som de höll setet ut.

Andra set börja mycket bra och vi var i ledning hela setet och hade 2 set bollar innan Brassarna utjämnade och skaffade sig 3 setbollar där de utnyttjade den tredje. 

Tredje set fortsatte i samma stil som andra men där Brassarna sedan sakta drog ifrån vid ställning 12-12 och vann sedan setet med 25-17.
Spelarna gjorde en fantastisk match om man ser till vad som stod på andra sidan nätet. Deras längsta spelare 214 cm och där ingen i deras startsexa var under 200 cm. En av deras vänster spiker har spelat i Greekiska Olympiakos, så det var inga duvungar som stod på andra sidan. Det var dock inget som skrämde våra grabbar och vid två tillfällen lyckade både Knutsson och Lushtaku vinna var sin tryckduell mot de betydligt längre och tyngre Brasilinansk spelarna.

- Jag är mycket nöjd med hur grabbarna genomför denna match. Det är roligt att se att vår hårda träning gett resultat och att grabarna får ut de i match situation. Alla spelarna gör det de ska göra och det är kul att se de inbytta spelarna att de också tar för sig och levererar. Nu ser vi fram emot matchen mot Korea, vid en 3-0 vinst där kan vi fortfarande nå andra plats i gruppen, säger den svenska förbundskaptenen Johan Isacsson.


Taktiksnack med laget. Foto Hampus Randén.

 

Fyra set mot Korea

SWE-KOR 1-3 (25-19, 12-25, 15-25, 25-27)

Startsexa:

Peter Lundgren, Peter Jonsson, Erik Knutsson, Linus Tholse, Martin Larsson, Dardan Lushtaku samt libero Anton Wijk Tegenrot.
Inbytta spelare: Erik Sundberg, Jimmie Ivarsson, Erik Bylund, Jakob Wijk Tegenrot.

Vi blir fyra i gruppen och kommer troligtvis att få möta Australien på fredag, ännu inte riktigt helt klart med vilket motstånd vi får.

Johan Isacssons lommentar:
"Matchen inleddes på strålande sätt med mycket bra servmottagning och stabilt sideout spel som höll setet ut. Andra blev vår egen servmottaning och serve alldeles för försiktig. Vi spelade hela setet med för kort servemottagning vilket gav Koreanerna chans att komma in i matchen genom att de har väldigt bra block och försvar. Deras högerspelare blev för svårstoppad. Tredje set, fortsatt försiktigt spel. Vi spelade på tok för långsamt samt att vi hade fortsatt problem med deras högerspelare. Sista setet är vi med bra från början och leder setet från och med andra tekniska timeouten. Tyvärr blir vi åter igen för försiktiga när setet skall avgöras och det är Korea alldeles för bra för. Vi har flera jättelägen att få till ett femte set, men precis som mot Brasilien blir vi alldeles för stressade när setet skall till att avgöras. Välbehövlig vilo dag i morgon, sedan börjar B-slutspelet på fredag".

Fler nyheter

Publicerad: 2011-08-17

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer