Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Veteranerna visade vägen under GP-festen i Fyrishov. Foto: Robert Boman

Veteran-SM: Tre mästarlag korade i Uppsala

2023 års upplaga av Veteran-SM är avgjord efter två härligt hektiska Grand Prix-dagar i Fyrishov, Uppsala. Här följer en summering av prispallarna i respektive veteranklass!

Damer +35
1. Sollentuna Retro
2. Örebro Volley
3. Uppsala VBS
Fullständiga resultat! Länk till annan webbplats.

Sollentuna Retro firar guldet i klassen D35+. Foto: Robert Boman.

Herrar +35
1. Vingåkers VK
2. Beachmagasinet Legends
3. Jönköping Junior Classics
Fullständiga resultat! Länk till annan webbplats.

Vingåkers VK vaskade guld. Foto: Robert Boman.

Herrar +50
1. Bromma XO
2. Spirit 50 (NOR)
3. Danderyds SK
Fullständiga resultat! Länk till annan webbplats.

Bromma XO firar Veteran-SM-guldet. Foto: Robert Boman.

Veteran-SM har arrangerats i Uppsala sedan urminnes tider. Sedan 2018 är mästerskapet också en central del av den väldiga och årligen återkommande GP-festen i Fyrishov, där deltagande ungdomar, elitspelare och veteraner tillsammans visar att volleyboll är en idrott för hela livet. Mycket tack vare volleybollens trotjänare har Grand Prix nu etablerat sig som en av Svensk volleybolls allra största mötesplatser.

Till 2023 års upplaga var totalt 17 lag anmälda i tre olika tävlingsklasser; D35+, H35+ samt H50+. Det innebär att det var veteranerna som dominerade helgens GP-fest i Uppsala, då Senior-GP- och UGP-turneringarna var begränsade till åtta respektive tolv lag.

Vid en snabbtitt på resultatlistan noterat vi bland annat att Sollentuna Retro är tillbaka på tronen i klassen D35+ efter finalseger mot Örebro. Vi kan också konstatera att Vingåker fortsätter att vara en dominant i motsvarande klass på herrsidan, där Beachmagasinet Legens fick se sig slagna av VVK i guldmatchen (25-20, 27-25).

I klassen H50+ blev det en knallhård final mellan Bromma XO och norska Spirit 50, där det det blågula bidraget stod som segrare efter 25-18, 20-25, 15-10.

Vi tackar samtliga deltagande lag och gratulerar vinnarna till SM-titlarna!

Fler nyheter

Publicerad: 2023-01-22

Senast uppdaterad: 2023-01-22

Visa fler nyheter

Sponsorer