Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svensk volleybolls äldre garde gör sig redo att inta Fyrishov i Uppsala där det ska göras upp om Veteran-SM-titlarna, som en del av Grand Prix-helgen.

19 veteranlag gör upp i tre tävlingsklasser. Foto: Robert Boman.

Veteran-SM har arrangerats i Uppsala sedan urminnes tider. Sedan 2018 är mästerskapet också en central del av den väldiga och årligen återkommande GP-festen i Fyrishov, där deltagande ungdomar, elitspelare och veteraner tillsammans visar att volleyboll är en idrott för hela livet. Mycket tack vare volleybollens trotjänare har Grand Prix nu etablerat sig som en av Svensk volleybolls allra största mötesplatser.

Till 2023 års upplaga har totalt 17 lag anmält sig för deltagande i tre olika tävlingsklasser; D35+, H35+ samt H50+. Det innebär att veteranerna dominerar GP-festen i och med att Senior-GP- och UGP-turneringarna är begränsade till åtta respektive tolv lag. Spelscheman finns nu publicerade och tillgängliga via nedanstående länkar.

Nr. 10 Erik Soxbo spelade i Elitserien så sent som säsongen 2021/22. Nu är det Veteran-SM på hemmaplan som gäller. Foto: Åke Lager.

Tar vi en titt på de anmälda lagen ser vi bland annat att flera gamla mästarlag står redo att utmana om titlar. Vi noterar också att norska Spirit 50 är tillbaka och sätter en liten men inte obetydlig internationell prägel på vårt svenska mästerskap.

Arrangera Uppsala Volleyboll finns också representerat i alla tre veteranklasser, där Beachmagasinet Legends i H35 innehåller många intressanta spelare. Erik Soxbo och Peter Anundgård spelade i Elitserien förra säsongen och där finns också de forna svenska beachvolleymästarna Lawrence Montas och Kjell Ruth.

– Det ska bli kul att spela lite volleyboll igen, men framför allt kul att träffa massor med gamla volleybollkompisar, både de i Beachmagasinet men också alla motståndare, säger Patrik Törner, före detta tränare för Uppsalas elitserielag.

Uppsalas Patrik Törner laddar för Veteran-SM på hemmaplan. Foto: Åke Lager

– Det viktigaste är ju att ha kul men självklart kommer vi ju att försöka vinna så många matcher som möjligt, så får vi se hur långt det räcker. Vi är en stor trupp och det kommer nog att behövas med tanke på att alla kanske inte orkar spela hur många matcher som helst.

Vi önskar samtliga veteranlag stort lycka till med helgens bravader!

Spara tid – förköp biljetter!

För att undvika köer i entrén uppmanas besökare förköpa biljetter via Eventim, som är officiell biljettförmedlare. Det går att köpa både dagsbiljetter och helgbiljetter, som ger entré till samtliga tre mästerskap som avgörs i Fyrishovs hallar under de två intensiva tävlingsdagarna.

KÖP BILJETTER HÄR! Länk till annan webbplats.

Dagsbiljett (lördag eller söndag)
Barn under 5 år: Fri entré
Ungdom (5-17 år): 50 kr
Studerande (mot uppvisande av Mecenatkort): 50 kr
Vuxen (18- år): 90 kr

Helgbiljetter
Barn under 5 år: Fri entré
Ungdom (5-17 år): 70 kr
Studerande (mot uppvisande av Mecenatkort): 70 kr
Vuxen (18- år): 150 kr

LÄNKAR
www.grandprixvolleyboll.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Säkra dina GP-biljetter – förköp här! Länk till annan webbplats.
Spelschema Senior Grand Prix Dam Länk till annan webbplats.
Spelschema Senior Grand Prix Herr Länk till annan webbplats.
Spelschema Veteran-SM Länk till annan webbplats.
Spelschema Ungdoms-GP Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-01-18

Senast uppdaterad: 2023-01-18

Visa fler nyheter

Sponsorer