Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Rekordstark uppbackning när Uppsala laddar för Grand Prix

2023 års upplaga av Grand Prix är bara dagar bort. Helgen 21-22 januari invaderar Svensk volleyboll Uppsala och Fyrishov. Erfarna arrangören Uppsala Volleyboll och dess funktionärer laddar för fullt inför volleybollfesten, som i år även innehåller en Hall of Fame-bankett.

Många hjälps åt för att gör GP-helgen möjlig. Foto: Robert Boman.

Under åren i Upplands residensstad har Grand Prix utvecklats till en av Svensk volleybolls allra största mötesplatser. Här avgörs Ungdoms-GP, Senior Grand Prix och Veteran-SM parallellt och under ett och samma tak. Tillsammans visar deltagande ungdomar, elitspelare och veteraner att volleyboll är en idrott att utöva hela livet.

Bakom det jättelika eventet står Uppsala Volleyboll, en stark förening full av engagerade och passionerade volleyfantaster som efter sex raka GP-arrangemang har gott om erfarenhet.

- Förberedelserna inför helgen är i full gång och går bra. Leveranser med material kommer varje dag, man känner verkligen att det närmar sig. Vi längtar till att det drar i gång, så vi återigen får välkomna volleyboll-Sverige till Uppsala, säger Adrian Norrby, lokal projektledare för Uppsala Volleyboll.

”Fler än någonsin tidigare”

Årets upplaga blir den sjunde i följd att arrangeras i arenakomplexet Fyrishov, som rymmer samtliga tre turneringar och som dessutom erbjuder både passande utrymmen för kringarrangemang och närhet till centrala Uppsala med goda kommunikationer.

- Grand Prix är en av årets absoluta höjdpunkter för min del. Det är en helg att samlas kring, där hela föreningen möts och drar åt samma håll. Vi har verkligen saknat knytpunkten under pandemin och är så glada att kunna göra det igen. Detta år blir vi fler funktionärer än någonsin tidigare, ett bra kvitto på att evenemanget ses som kul och viktigt bland medlemmarna, fortsätter Adrian Norrby.

Utöver mängder av matcher i de tre hallarna arrangeras under lördagskvällen en bankett där de tolv volleystorheter som är först att väljas in i Svensk volleybolls Hall of Fame uppmärksammas och firas. Bakom initiativet står Referensgruppen Volleybollhistoria, en samling ideellt engagerade och erfarna volleyfantaster som arbetar med att utveckla och vårda tillgång och exponering av Svensk volleybolls historia.

Spara tid – förköp biljetter!

För att undvika köer i entrén uppmanas besökare förköpa biljetter via Eventim, som är officiell biljettförmedlare. Det går att köpa både dagsbiljetter och helgbiljetter!

KÖP BILJETTER HÄR! Länk till annan webbplats.

Dagsbiljett (lördag eller söndag)
Barn under 5 år: Fri entré
Ungdom (5-17 år): 50 kr
Studerande (mot uppvisande av Mecenatkort): 50 kr
Vuxen (18- år): 90 kr

Helgbiljetter
Barn under 5 år: Fri entré
Ungdom (5-17 år): 70 kr
Studerande (mot uppvisande av Mecenatkort): 70 kr
Vuxen (18- år): 150 kr

LÄNKAR
Säkra dina GP-biljetter – förköp här! Länk till annan webbplats.
Spelschema Senior Grand Prix Dam Länk till annan webbplats.
Spelschema Senior Grand Prix Herr Länk till annan webbplats.
Spelschema Veteran-SM Länk till annan webbplats.
Spelschema Ungdoms-GP Länk till annan webbplats.


Fler nyheter

Publicerad: 2023-01-17

Senast uppdaterad: 2023-01-17

Visa fler nyheter

Sponsorer