Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

SVENSKA MÄSTARE: Hylte Halmstad Volley – igen!

Herrarna gjorde som damerna och vann SM-guld. Igen. I Falkhallen mot Falkenberg 3-0-vann Hylte Halmstad den fjärde matchen i SM-finalen och avslutade därmed den svenska elitsäsongen effektivt.

SM-final, match 4
Falkenberg – Hylte Halmstad
0-3 (20-25, 21-25, 15-25)
Hylte Halmstad vann SM-guldet efter 3-1 i matcher.


Det var foten på gaspedalen direkt för Hylte Halmstads herrlag. Bra stämning i Falkhallen med många tillresta Hylte- och Halmstadsbor hjälpte dem på vägen.

Sveriges bäste herrspelare sett över de två senaste decennierna, Marcus Nilsson, plockade fram sitt allra bästa jag i den fjärde matchen och blev också utsedd till matchens lirare.

Det här var väl inte det sista vi såg av dig nu, va?
– He he he, eh…svårt att säga, men tveksamt, va? Det är ganska kul att vinna. Jag är väl inte på topp mot vad jag har varit, men det är kul att kunna få fram det när det verkligen gäller, säger han.

– Så sjukt skönt. Känns så himla bra att vi äntligen har vunnit. Vi sa i kväll att vi ska spela varje boll som om det är vår sista. Till slut orkade de inte stå emot och då kunde vi dra ifrån och vinna, säger liberon Joel Andersson.

– Känns riktigt bra att vinna en trofé. Jag har spelat många finaler men har inte så många titlar. Det känns så bra. Första säsongen här och första mästerskapet, säger passaren Nemanja Vidovic som också utsågs till Årets Spelare i elitserien.

– Vi gjorde det bra i dag, men deras servar i början av seten ställde till det, och sedan orkade vi inte riktigt jaga ikapp mot ett så bra lag. Och så Marcus (Nilsson). Han var riktigt bra i dag, säger Ismo Peltoarvo, tränare i Falkenberg.

Segerfest i kväll?
– Jag har tenta klockan åtta i Göteborg i morgon bitti. Jag får nog skjuta lite på festen för min del, haha, säger Marcus Nilsson.


Statistik från matchen finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

SVT rapporterar om SM-guldet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Aftonbladet/Sportbladet rapporterar om SM-guldet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Radiosporten rapporterar om SM-guldet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Se även TV4-sporten.

Fler nyheter

Publicerad: 2022-04-26

Senast uppdaterad: 2022-04-26

Visa fler nyheter

Sponsorer