Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Göteborg Volley tog ett kliv mot elitserien

Lindesberg får se upp. Under lördagseftermiddagen tog Göteborg Volley ett steg mot västmanländskornas plats i elitserien. ”Det här har vi jobbat mot i flera år”, säger tränaren Nate Brinker.

Förra säsongen nekades Göteborg att kvala till elitserien på grund av pandemirestriktionerna. Nya föreningen Göteborg Volley har nu haft en lysande första säsong sedan klubben ifjol bröt sig fri från KFUM.
– För att kunna nå dit vi vill, säger Brinker.

Och dit är klubben på väg. På herrsidan har det också gått lysande, men föreningen tackade nyligen nej att kvala till elitserien.
Tvärtom för damerna, och nu finns chansen att det blir elitseriespel kommande säsong.

Under lördagseftermiddagen vann Göteborg Volley hemma i Idrottshögskolans idrottshall det första av två kvalmöten med nuvarande elitserielaget Lindesberg.
Siffrorna skrevs 3-1 (25-19, 23-25, 25-18, 25-13).

– Spännande och kul att vi kunde spela bra inför den här publiken. Det var en bra känsla i matchen. Det här läget har vi jobbat mot i flera år, säger Brinker.

Lindesberg avslutade elitserien på tionde plats och blev därmed laget som måste kvala för att hänga kvar. Göteborg Volleys lagmaskin var tyngre den här eftermiddagen.

– För mig var det här väntat. Laget har utvecklats mycket och är sammansvetsat, och vi har spelat riktigt bra under säsongen, säger Brinker.

Nu väntar returen på bortaplan i Lindesberg kommande lördag klockan 15. 

Fler nyheter

Publicerad: 2022-04-02

Senast uppdaterad: 2022-04-02

Visa fler nyheter

Sponsorer