Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Grand Prix blir av! Så här blir resten av elitserien, slutspelet – och GP.

Hela SM-slutspelet förskjuts en vecka. Grand Prix-finalerna blir av och spelas lördag 26 mars. Och semifinalerna i GP får en snillrik lösning redan 12 februari. Läs om hela upplägget här!

Pandemin har ställt till det för både elitserien och för den årliga Grand Prix-tävlingen som samlar landets fyra bästa dam- respektive herrlag efter halva säsongen där bland annat en cupplats i Europa-spel finns med i potten.

Omkring 25 elitseriematcher har skjutits upp, varav några redan kunnat spelas men där andra fortfarande letar nya datum. Grand Prix, som skulle spelats i Uppsala 22-23 januari, fick ställas in utan att någon lösning var klar. Men nu, och tills vidare, finns det lösningar på alla de här problemen.


Elitserien och SM-slutspelet

Att hinna spela alla uppskjutna matcher innan SM-slutspelet drar i gång visade sig vara svårt. Därför har hela SM-slutspelet flyttats fram en vecka. Därmed inleds kvartsfinalerna helgen 12-13 mars.

Det gör att veckan 28 februari ­– 6 mars kommer användas som ett uppsamlingsheat för uppskjutna matcher som inte fann några andra lämpliga speldatum.


Grand Prix

Lösningen för Grand Prix blir den här: Tre av fyra matcher kommer räknas som både elitseriematcher och GP-semifinaler.
Just lördag 12 februari spelas nämligen tre matcher i elitserien som alla är identiska med de planerade GP-semifinalerna, där hemmalaget i samtliga tre fall är det i GP högst seedade laget.

De tre semifinalerna 12 februari är:
Hylte Halmstad – Sollentuna (herrar)
Falkenberg – Vingåker (herrar)
Engelholm – Örebro (damer)

Den fjärde semifinalen, Hylte Halmstad – Lund (damer) kommer att planeras in separat någon vardagskväll framöver.

De båda GP-finalerna kommer spelas lördag 26 mars. De båda högst seedade lagen, damer respektive herrar, arrangerar.


Fler nyheter

Publicerad: 2022-02-01

Senast uppdaterad: 2022-02-01

Visa fler nyheter

Sponsorer