Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Blågula framgångar i Champions League-gruppspelet

Tre svenska volleybollstjärnor visade under veckan upp sig på den största av volleybollscener för europeiska klubblag när Champions League-gruppspelet avgjordes i så kallade bubblor.

Isabelle Haak och hennes turkiska superklubb Vakifbank Istanbul forsade över motståndet i grupp C och noterades för sex segrar av sex möjliga och endast två setförluster under de två samlingarna i november respektive februari. I egenskap av gruppsegrare är laget klart för kvartsfinal. "Bella" dominerade från sin högerkant och noterades för totalt 115 poäng sett över de sex omgångarna. Med det är hon tredje bästa poängplockare i hela Champions League så här långt. Poängsnittet om 5,75 poäng / set är även det tredje bäst. Vakifbank har nått CL-semifinal de åtta senaste åren, elva gånger totalt och har hela fyra mästartitlar sedan tidigare. Laget var framme i semifinal förra våren, med Isabelle Haak som hela turneringens stora poängdrottning, men som så mycket annat tvingades volleybollsäsongen avbrytas på grund av coronautbrottet. Räkna med att "Bella" och laget är revanschsuget inför fortsättningen.

Storasyster Anna Haak och hennes ASPTT Mulhouse slutade på tredje plats i grupp C, med två segrar och totalt sex inspelade poäng, vilket inte räcker för slutspelsavancemang. Den svenska vänsterspikern spelade en viktig roll med sitt starka försvarsspel och servemottag och bidrog dessutom med 43 poäng framåt sett över 15 spelade set i vad som var hennes första framträdanden i Champions League. I tisdagens segermatch mot Maritza Plovdiv stod Anna för en monsterinsats då hon kom in från bänken i första set och gjorde 17 poäng, presterade magiskt servemottag (82 % pos.) och utsågs till matchens lirare. 

Alexandra Lazic med polska Developres SkyRes Rzeszow som klubbadress gjorde totalt 58 poäng och var med det lagets tredje bästa poängplockare. Rzeszow slutade på fjärde plats i stentuffa grupp A med totalt fem inspelade poäng. Laget och "Alex" avslutade ändå Europaäventyret med flaggan i topp genom att vinna torsdagens match mot italienska gruppsegraren Savino del Bene Scandicci med 3-1. Den Svedala-fostrade vänsterspikern noterades då för 14 poäng.

www.eurovolley.tv Länk till annan webbplats. kan du se alla Champions League-matcher både live och i efterhand. Där publiceras också highlights och andra klipp!

CL-slutspelet, där Sverige alltså kommer representeras genom Isabelle Haak, lottas fredagen den 12 februari. Lördagen den 1 maj når turneringen sitt crescendo, med direkt avgörande finaler där de vinnande dam- och herrlagen belönas med 500 000 euro vardera i prispengar.

LÄNKAR
• Officiell turneringssajt - CL dam (spelschema, resultat, stats, foton) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
• Livestreaming vi eurovolley.tv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2021-02-05

Senast uppdaterad: 2021-02-05

Visa fler nyheter

Sponsorer