Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ett anpassat Grand Prix står för dörren!

En vecka återstår tills åtta lag gör upp om den första titeln i Svensk Volleyboll 2021 – Grand Prix. På grund av rådande pandemi vidtas flera åtgärder för att minska risken för smittspridning under årets evenemang.

Till 2021 års upplaga av Grand Prix, den sjätte i ordningen i Uppsala, har den vanliga mötesplatsen inte kunnat skapas. Som volleyboll.se kunde berätta i november beslutade Svenska Volleyevent i samråd med lokala arrangören Uppsala VBS samt Destination Uppsala att ställa in Veteran-SM, Ungdomens GP samt Grand Prix Volleycamp. Enligt rådande rekommendationer är lag i elitserien undantagna från de skärpta råd som gör att idrottsverksamhet är pausad runt om i landet och det gör att Grand Prix kan genomföras för eliten. Men det är med ett antal utökade åtgärder jämfört med matcher i Elitserien.

- För de deltagande lagen så kommer nog årets GP upplevas som att spela bortamatch i Elitserien med skillnaden att det är högre säkerhet här, säger Simon Dahl, VD på Svenska VolleyEvent.

Samtliga spelare, ledare, funktionärer och domare kommer att genomgå ett snabbtest på plats i Uppsala innan tillträde till arenan. Matcherna spelas utan publik och deltagande lag får endast vistas i hallarna i direkt anslutning till egen träning eller match. Bronsmatcherna är inställda för att undvika fler kontaktytor än nödvändigt mellan lagen. Åtgärderna och uppdaterade råd och riktlinjer har tagits fram i nära dialog mellan arrangörerna och samtliga deltagande lag.

- Vi hoppas att inget oförutsett inträffar kommande vecka utan att vi får möjlighet att se de bästa svenska lagen göra upp om europacupplatser. Det är mycket noggrant planeringsarbete som har gjorts för att Grand Prix ska kunna genomföras på ett så säkert sätt som möjligt, säger Emma Andersson, projektledare på Sveab. 

Matcherna kommer livesändas och mer information om detta kommer inom kort här på hemsidan.

Grand Prix räknas som den mest prestigefyllda turneringen inom svensk elitvolleyboll, näst efter SM. GP-mästare koras årligen sedan 1998 och 2021 års upplaga blir den 24:e i ordningen. Det är de fyra damlag och fyra herrlag som vid halvsäsong rankar högst i elitserietabellen som kvalificerar sig för turneringen, där en plats i Europacupspel ligger i potten.

FAKTA – GRAND PRIX 2021
Datum: 23-24 januari
Plats/arena: Fyrishov, Uppsala
Regerande mästare: Örebro (dam), Sollentuna (herr)
Officiell turneringssajt: www.grandprixvolleyboll.se

SPELSCHEMA
Semifinaler damer:
Hylte/Halmstad (1) vs Sollentuna (4)
Örebro Volley (2) vs Engelholm (3)

Semifinaler herrar:
Sollentuna (1) vs Habo (4)
Hylte/Halmstad (2) vs Örkelljunga (3)

Fler nyheter

Publicerad: 2021-01-17

Senast uppdaterad: 2021-01-17

Visa fler nyheter

Sponsorer