Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

#ChallengeCupM: Obesegrade serieledaren redo för Europacup

På tisdag radar Sollentuna VK upp för en historisk match på en av europeisk volleybolls stora klubblagsscener; CEV Challenge Cup. I den stundande åttondelsfinaldrabbningen står franska AS Cannes VB på andra sidan nät.

Matchen spelas i Turkiets huvudstad Ankara, där både åttondelsfinaler och kvartsfinaler avgörs i en coronaanpassad "bubbla". Laget som går vinnande ur drabbningen går vidare till onsdagens kvartsfinal och ställs där mot arrangerande Halkbank Ankara eller portugisiska storklubben Benfica.

Tisdagens motståndare Cannes är ligaledare i den konkurrenskraftiga franska ligan. I truppen återfinns många inhemska spelare, men också ett gäng utlandsproffs från bland annat USA, Australien och Brasilien. Det gör även en viss Daniel Gruvaeus, 21, som inför säsongen 2020/21 lämnade moderklubben Falkenbergs VBK för att testa vingarna som utlandsproffs i den franska storklubben.

Missa inte intervjun på Europeiska Volleybollförbundets hemsida, där Daniel berättar om sina volleybolldrömmar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och tankarna inför mötet med sina blågula landsmän!

Imponerande höst

Det här är andra året i följd ett svensk herrlag deltar i Europacupspel. Hösten/vintern 2019 spelade Linköpings VC sextondelsfinal och dubbelmöten mot estländska mästaren Pärnu i Challenge Cup.

I år är det alltså Sollentuna som ska försvara de svenska färgerna. Europacupplatsen säkrades i januari 2020 när klubben dundrade hem Grand Prix-titeln i Fyrishov, Uppsala. Laget följde upp GP-guldet med en urstark avslutning på grundserien och slutade som seriesegrare. Hade det inte varit för coronautbrottet kunde SVK mycket väl stått som svenska mästare den gångna våren, då SM-slutspelet inte kunde slutföras.

Under säsongen 2020/21 har framgångarna fortsatt för den klassiska volleybollföreningen från norra Stockholm. I skrivande stund är Sollentuna obesegrade i Elitserien, med elva segrar av elva möjliga och blott tre (!) setförluster.

Gångna helgens match mot derbyrivalen Södertelge, som besgerades i raka set (25-15, 25-16, 25-13), fick agera genrep och genomkörare inför vad som komma ska.

Vi önskar vårt svenska klubblag lycka till med Europaäventyret!

15 dec | SOLLENTUNA vs CANNES | Challenge Cup (h)
14:00 | TVF SC Baskent Sports Hall | Livescore Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länk till officiell turneringssajt! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Sollentuna VK Elit (@svkelit) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-12-14

Senast uppdaterad: 2020-12-14

Visa fler nyheter

Sponsorer