Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Klubblags-VM: Haak ledde Vakifbank till succéstart

3-8 december är svenska superstjärnan Isabelle Haak och hennes Vakifbank Istanbul på plats i Shaoxing, Kina, för 2019 års upplaga av FIVB Volleyball Women’s Club World Championship.

Vakifbank, som kliver in i superturneringen i egenskap av regerande mästare, fick en kanonstart på den intensiva veckan när brasilianska giganten Dentil Praia Clube avvärjdes i tre raka akter under tisdagsmorgonen. En viss blågul volleybolldrottning agerade stor segerorganisatör när hon noterades för 22 poäng och blev utsedd till matchens lirare.

- Jag är glad att vi kom ut starkt och inledde turneringen på det här sättet - kul att kunna hjälpa laget till segern, kommenterade Isabelle till FIVB:s Instagramkonto efter matchen.

Se highlights från matchen nedan:

Totalt åtta "supermakter" är på plats och tävlar om att koras till världens bästa klubblag. Turneringen dundrade igång natten till tisdag svensk tid med den inledande gruppspelsfasen. Utöver tidigare nämnda Dentil Praia Clube ställs "Bella" och Vakifbank mot Champions League-mästaren Novara (ITA) samt kinesiska Tianjin Bohai Bank Volleyball Club, där tidigare Vakifbank-spelaren Zhu Ting - av många ansedd som världens bästa volleybollspelare på damsidan - numera huserar och regerar.

De lag som sedermera slutar som etta och tvåa i respektive grupp kvalificerar sig för lördagens semifinalspel, medan treorna och fyrorna spelar placeringsmatcher. På söndag når den mäktiga volleybollveckan sitt crescendo då det är dukat för brons- och finalmatcher.

Nu närmast väntar den andra av totalt tre gruppspelsmatcher för Vakifbank. Väl där radar regerande Champions League-mästaren Novara (ITA) upp på andra sidan nätet. Matchen spelas på torsdag kl. 10:00, svensk tid. Se den live via volleyballworld.tv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

LÄNKAR
Officiell turneringssajt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Spelschema/resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Statistik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Livesändningar (Volleyballworld.tv) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Highlights (Youtube) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Haaks karriär i korthet:
Landslagsdebut som 14-åring. Dubbla SM-guld, poängliga- och MVP-titlar som 15-/16-åring med moderklubben Engelholms VS i Elitserien. Som 17-åring, poängligavinnare och MVP-utnämnd under debutsäsongen i franska toppklubben Beziers Angels. Som 18-åring, nya poängliga- och MVP-titlar, den här gången i italienska storlaget Savino del Bene Scandicci. Senare samma år, poängligavinnare och prisad turnerings-MVP när det svenska damlandslaget spelade hem ett historiskt guld i Silver European League. Intervjuad av både L'Equipe och La Gazzetta dello Sport, två av världens allra största sporttidningar. I fransk press jämförd med Michael Jordan, basketens störste genom tiderna, och i italiensk press omdöpt till "La Regina de Svezia" (Sveriges drottning).


Foto: FIVB

Fler nyheter

Publicerad: 2019-12-03

Senast uppdaterad: 2019-12-03

Visa fler nyheter

Sponsorer