Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Anmälningsslussarna öppna till Veteran-SM och Ungdoms-GP

2020 års upplaga av Grand Prix avgörs 18-19 januari i Uppsala. Anmälningsslussarna till två av volleybollfestens höjdpunkter, Veteran-SM och Ungdoms-GP, är nu öppna!

För femte året i följd arrangeras GP-helgen i Uppsalas arenakomplex Fyrishov. Under åren i Upplands residensstad har Grand Prix utvecklats till en av Svensk volleybolls allra största mötesplatser. Här trängs Ungdoms-GP, Senior Grand Prix och Veteran-SM under ett och samma tak. Tillsammans visar deltagande ungdomar, elitspelare och veteraner att volleyboll är en idrott man kan utöva hela livet.

”Samla laget – utmana gamla rivalerna”

Veteran-SM består av totalt fyra tävlingsklasser. 35+ dam och herr samt 50+ dam och herr. Lag som vill delta i Veteran-SM kan nu anmäla sig via den här sidan! Länk till annan webbplats. Sista anmälningsdag är torsdagen den 9 januari, kl. 23:59.

– Vi önskar veteranerna varmt välkomna till volleybollfesten i Uppsala. De som har åldern inne bör samla ihop sina gamla lag och anmäla sig till Veteran-SM. Tanken på att få teama upp med sina före detta lagkamrater och utmana sina gamla rivaler borde vara en sporre för många volleybollrävar. Det kan verkligen bli en härlig återförening, säger Jakob Birgersson, projektledare på Svenska Volleyevent (Sveab).

Tolv ungdomslag kvalificerade för UGP

I Ungdoms-GP är det i sin tur de sex bäst placerade lagen från 2019 års upplaga av Ungdoms-SM som gör upp om guldet.

De kvalificerade lagen ska senast den lördagen den 30 november acceptera sina platser genom att anmäla sig på den här sidan Länk till annan webbplats..

Följande lag är kvalificerade för UGP-spel:
Dam: Ljungby VBK, Sollentuna VK, Lidingö SK, Engelholms VS, Norsjö VBK, Svedala VBK
Herr: Habo Wolley-87, Lunds VK, Södertelge VBK, Norsjö VBK, Falkenbergs VBK, Sollentuna VK

Sveriges bästa elitlag på plats

Sveriges bästa elitserielag gör upp om Senior Grand Prix-titeln, som är den mest prestigefulla i volleyboll-Sverige näst efter SM.

Vilka lag som kvalificerar sig avgörs när halva elitseriens grundserie är spelad, helgen 7-8 december. De fyra lag som där och då rankar högst på dam- respektive herrsidan erhåller de åtråvärda platserna till 2020 års upplaga av Grand Prix.

Vi ses i Uppsala!

LÄNKAR
Anmäl lag till Veteran-SM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Anmäl lag till Ungdoms-GP Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-09-18

Senast uppdaterad: 2019-09-18

Visa fler nyheter

Sponsorer