Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U23-SM flyttar till Skåne

U23-SM flyttar! 2018 års upplaga spelas i Lund och arrangeras 3-4 november. Anmäl ditt lag nu!

Trots att volleybollsäsongen knappt har hunnit dra igång är det dags att skriva in den första SM-tävlingen i kalendern.

3-4 november går 2018 års upplaga av U23-SM av stapeln. Lunds VK, Sveriges största volleybollförening, kliver in som arrangör för den prestigefyllda turneringen.

- Roligt med Lund som spelplats för U23-SM, där vi vet att volleybollintresset är stort. Lunds VK är en stabil och engagerad förening som vi vet kommer göra ett bra jobb, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

- Kul! Vi har alltid tänkt att det skulle vara roligt att stå värd för en SM-turnering och är glada över att få det här förtroendet. Vi är laddade och siktar på att göra ett så bra evenemang som möjligt för deltagarna, säger Stefan Sjöström, klubbchef Lunds VK.

"Kul, viktigt och utvecklande!"

U23-SM är en relativt ung turnering som såg dagens ljus så sent som 2015. Utöver självklarheterna, att det är kul att spela volleyboll och att svenska U23-mästare koras, är syftet med turneringen att erbjuda rörelsens unga vuxna spelare ett mästerskap där de kan visa upp sig och mäta sig med jämnåriga talanger. I förlängningen är förhoppningen att mästerskapet ska bidra till att spelarna lirar volleyboll längre upp i åldrarna.

- Vi har varit med i alla upplagor och ställer givetvis upp med både dam- och herrlag i år. Det gäller att ta vara på alla tillfällen som ges att tävla - på det sättet är U23-SM både kul, viktigt och utvecklande. Turneringen erbjuder just den möjligheten för spelare som blivit för gamla för USM och JSM, men som fortsatt suktar efter att spela ett svenskt mästerskap. Det faktum att alla föreningar - oavsett om man har ett elit-, division 3- eller amatörlag - kan anmäla sig borde vara en morot, fortsätter Stefan Sjöström.

Mästerskapet hålls i den nybyggda ISLK-hallen, belägen mitt i centrala Lund.
- Vi ser potentialen i U23-SM och tror och hoppas att turneringen ska växa, säger Jakob Birgersson, projektledare för mästerskapsevenmang på Svenska Volleyevent (Sveab).

Anmäl ditt lag till U23-SM via den här länken! Länk till annan webbplats. 
Sista anmälningsdag: 15 oktober.

U23-SM 2018
Datum: 3-4 november
Plats: ISLK-halleni Lund
Regerande mästare: Engelholms VS (dam) & Sollentuna VK (herr)


Fler nyheter

Publicerad: 2018-09-13

Senast uppdaterad: 2018-09-13

Visa fler nyheter

Sponsorer