Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Link visar oss Italien

Jacob Link har tagit över Svensk volleybolls Instagramkonto. Häng med när han visar oss livet i Italien, Serie A och Pallavolo Padova.

Vad kommer du bjuda följarna på under veckan?
- Jag kommer ge följarna en inblick i hur det är under vardagen för ett lag i italienska förstaligan, både på och utanför planen. Ni kommer också få se hur vår matchuppladdning ser ut när vi möter Piacenza, ett av topplagen. 

Hur har säsongen varit hittills - både för ditt lag och dig personligen?
- Vi började säsongen otroligt starkt, men innan jul så hade vi en dålig period och ligger nu långt ner i tabellen. För min del har den här säsongen inte inneburit särskilt mycket speltid. Däremot så har jag fått bra träning, vilket var anledningen till att jag stack till Italien från första början.

Vad är lagets mål den här säsongen? Kommer ni lyckas nå det?
- Säsongens mål var att gå till slutspel. Det är 14 lag i ligan och 8 går till slutspel. Det finns fortfarande en liten chans, men det ser tufft ut.

I somras tog du klivet från RIG till Serie A i Italien. Vilka är de största skillnaderna mot Sverige, både på och utanför planen?
- På planen är det skillnad på i stort sett allt. Det går snabbare, smäller hårdare och högre samtidigt som det är färre misstag. Servarna har en betydligt större roll i spelet och kraven är högre på alla, men den kanske mest påtagliga skillnaden förutom höjden och kraften är att tekniskt så kan alla spelare oavsett position göra allting. Utanför planen är det större tillgång på exempelvis sjukgymnastik och läkare. Vi har alltid minst en sjukgymnast när vi tränar och varannan dag kommer även läkare. Det är också svårare att hålla sig ifrån pizzan och pastan.

Vad är det bästa med att spela utomlands?
- Det bästa med att spela utomlands är att kunna satsa 100 procent på volleybollen och försöka bli så bra som möjligt utan att behöva göra något annat som tar energi vid sidan av.

Vilka tips har du för den som drömmer om att, likt dig, ta steget ut på den "stora volleybollscenen"?
- Ligg i hårt med styrketräningen och våga ta chansen att gå utomlands om den kommer. 

SEX SNABBA – Vad väljer du?
Hård spike ut / Lös spike in
Psyka motståndaren / Ljuga för domaren
Roofa på inspike / Serveess på matchbollen
Snubbla vid line up / Få rött kort
Hjärna / Muskler
 Arm day / Leg day

Kolla in Svensk volleybolls Instagram! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2017-02-14

Senast uppdaterad: 2017-02-14

Visa fler nyheter

Sponsorer