Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Falkenberg nordiska mästare för klubblag

Falkenbergs VBK vinner NEVZA Club Championships 2017 och kan därmed titulera sig nordiska klubblagsmästare. Hallänningarna besegrade danska storklubben Gentofte Volley med 3-1 i söndagens finalmatch.

Resan mot titeln började redan i november när laget kvalificerade sig för slutspel via tre raka segrar i gruppspelet.

Under finalhelgen, som avgjordes på hemmaplan i Falkhallen, fortsatte FVBK spela på samma övertygande sätt. Det hela inleddes när norska Tromsö avvärjdes med 3-0 under fredagen. I lördagens semi mot regerande NCC-mästarna TIF Viking (Norge) blev det i sin tur imponerande 3-1-triumf. I dag, söndag, krönte de helgen med att spela hem NCC-titeln via 3-1 mot danska Champions League-laget Gentofte Volley.

"En speciell upplevelse"

- Helt fantastiskt! Den nivå vi spelar på i dag – och igår också för den delen – är otroligt hög. Vi spelar mot lag som är med i både Champions League och andra stora klubblagsturneringar ute i Europa, men lyckas ändå vinna. Vår lagmoral är grymt stark – ni såg det under Grand Prix och nu fick ni se det igen. Det ger oss stort självförtroende och möjligheten att ”steppa upp” ett par snäpp i den här typen av matcher. Vi visar beslutsamhet och ett enormt begär efter vinna här idag, säger head coach Patrick Aparicio och fortsätter:
- Det här är en otroligt rolig och underhållande resa att vara med på – även för mig som coach. Att få vinna på det här sättet hemma i Falkhallen, framför fansen, är en speciell upplevelse. En sann ära.

Bäst i Norden – fyra i Elitserien

I elitseriesammanhang har det annars gått ovanligt trögt för de regerande svenska mästarna. I skrivande stund ligger de på fjärde plats i tabellen. Det har dock inte hindrat laget från att rada upp nya titlar. I början av januari säkrade laget sin andra raka Grand Prix-titel efter 3-2-seger mot Hylte/Halmstad i finalen. Och nu, blott några veckor efter GP-triumfen, kan de alltså även titulera sig nordiska klubblagsmästare.
- Vi utvecklas hela tiden. Volleybollmässigt har vi en bit kvar att gå. Individuellt sett har vi inte de längsta, starkaste och bästa spelarna, men som ett lag är vi svårslagna. Vi peppar och pressar, täcker upp för varandras svagheter. Det är en del av vårt koncept. Det håller oss ödmjuka och tillåter oss att ge 100 procent i den här typen av matcher. När det gäller som mest plockar vi fram det bästa hos varandra, avslutar Aparicio.

Foto: Falkenbergsbild.se

Fler nyheter

Publicerad: 2017-01-29

Senast uppdaterad: 2017-01-29

Visa fler nyheter

Sponsorer