Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Falkenberg utmanar om NCC-titeln - Volleykanalen livesänder

Kommande helg avgörs Nevza Club Championships. Falkenbergs VBK arrangerar herrarnas finalhelg och siktar på att utmana om titeln. Volleykanalen livesänder samtliga sex matcher.

Nevza Club Championships, som kan liknas vid nordiska mästerskapen för klubblag, dundrar vidare med finalspel kommande helg. Falkenberg, som är Sveriges enda representant på herrsidan, står arrangör när den prestigefyllda titeln ska delas ut.

Stärkta av den purfärska GP-titeln kliver laget in i fredagens match mot Tromsö. Att man har hemmaplan gör inte utgångsläget sämre, konstaterar coach Patrick Aparicio:
- Skönt att slippa resa. Att spelarna kan sova i sina egna sängar och äta mat hemma betyder givetvis en del. Det bästa är dock att vi spelar i Falkhallen med hemmapubliken i ryggen.

En intensiv helg väntar för FVBK och övriga tre lag som kvalificerat sig för slutspelet. Tre matcher på tre dagar är det som gäller för vart och ett av dem.  Falkenberg öppnar som sagt mot norska Tromsö:
- Kanske det lag vi har minst koll på inför helgen, de är lite av ett ”wild card” spelmässigt. TIF Viking (f.d. regerande mästarna Nyborg) är alltid tuffa, mycket tack vare god kontinuitet i truppen där man haft i stort sett samma spelare år efter år. Danska Gentofte har samma tradition. Vi ser fram emot att ta oss an andra motståndare än de vi stöter på så ofta hemma i Elitserien. Det här blir en kick för hela truppen, fortsätter Aparicio. 

Vad är målet med helgen?
- Vi har faktiskt inte satt upp något mål. När säsongen drog igång var siktet inställt på att ta sig vidare från kvalet till NCC-slutspelet - och det har vi ju redan klarat av. Men under Grand Prix-helgen i Uppsala visade vi för oss själva att vi kan uträtta stora saker tillsammans – och det vill vi givetvis upprepa. Om vi kan spela med samma attityd och mod som under GP är vi definitivt med och slåss om guldet.

I dag, onsdag, väntar ett sista test inför NCC-slutspelet när Habo gästar Falkhallen. Den som tror att Falkenberg kommer spara på krafterna inför helgen får dock tänka om. Patrick Aparicio signalerar att det är fullt ös som gäller:
-  Fokus ligger helt och fullt på att spela hem tre viktiga poäng. Killarna ska på inget sätt tänka längre fram än så. Matchen mot Habo lär bli tuff och full av energi. Mitt meddelande till laget är att gå ut och spela matchen till 100 procent. Jag vill se starka individuella prestationer och en laginsats med stor block och bra serve. Lyckas vi med det har vi något bra att ta med oss in i helgen.

Volleykanalen finns på plats under hela turneringen och livesänder samtliga sex matcher. Se detaljerat spelschema och hålltider nedan!

Foto: Falkenbergsbild.se

Kvalificerade lag
Falkenbergs Volleybollklubb (SWE)
Ballklubb Tromsø (NOR)
TIF Viking (f.d. Nyborg VBK) (NOR)
Gentofte Volley (DEN) 

Spelschema

2017-01-27 – Falkhallen, Falkenberg

Match 1 (17:00) – Gentofte vs. Viking
Match 2 (19:30) – Falkenberg vs. Tromsö

2017-01-28 – Falkhallen, Falkenberg


Semifinal 1 (14:00) – Vinnare match 1 vs. Förlorare match 2
Semifinal 2 (16:30) – Vinnare match 2 vs. Förlorare match 1

2017-01-29 – Falkhallen, Falkenberg


Bronsmatch (11:00) – Förlorare semifinal 1 vs. Förlorare semifinal 2
Final (13:30) – Vinnare semifinal 1 vs. Vinnare semifinal 2

Nyttiga länkar:
Volleykanalen livesänder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
NCC:s officiella Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fullständigt spelschema och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Fler nyheter

Publicerad: 2017-01-25

Senast uppdaterad: 2017-01-25

Visa fler nyheter

Sponsorer