Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Pettersson visar oss Belgien

Landslagscentern David Pettersson har tagit över Svensk volleybolls Instagram-konto. Under veckan visar han oss livet som proffs i belgiska Volley Haasrode Leuven.

Vad kommer du bjuda följarna på under veckan?
- Jag kommer att visa er hur vi tränar här i mitt klubblag och hur min vardag som volleybollspelare på heltid ser ut.

Vad är det bästa med att spela utomlands?
- Det bästa är att man kan fokusera till 100 procent på alla träningar vi har. Även att mängden träning ökar om man jämför med Elitserien. Det är självklart också en mycket tuffare liga där mycket speltid på matcher ger stor utveckling.

Vilka är de största skillnaderna mot Sverige, rent volleybollmässigt?
- Spelet är generellt snabbare och hårdare, man kommer inte undan med dåliga handlingar utan varje handling måste vara riktigt bra. Sen är det en stor skillnad att spela mot lag där alla spelare är professionella.

Vilka tips har du för den som drömmer om att, likt dig, ta steget ut på den "stora volleybollscenen"?
- Att ta sin träning seriöst och att dra sig till tränare med stor erfarenhet som kan hjälpa dig på vägen. Sen när det väl kommer till kritan så kan lite kontakter ta dig långt inom volleybollvärlden.

Hur har säsongen varit hittills, både för ditt lag och dig personligen?
- Första halvan av säsongen så var målet att vinna tolv poäng, vilket skulle innebära att vinna mot alla direkta konkurrenter till en eventuell slutspelsplats. De sex bästa lagen går till slutspel i belgiska ligan. Vi tog alla vinster vi behövde och lyckades även skrälla mot femtelaget Menen på hemmaplan och slutade därför på en sjätte plats. I andra halvan har vi inte riktigt nått upp till vår spel och förlorat två matcher där vi hade chansen att vinna. Nu har vi två viktiga matcher kvar för att kunna knippa den där sjätteplatsen vi har varit ute efter. Allt ligger just nu i våra egna händer om vi ska ta den eller inte.
- Personligen tycker jag att det har gått bra. Jag har fått ett större ansvar än vad jag är van vid så det känns väldigt stimulerande.

SEX SNABBA – Vad väljer du?
Hård spike ut / Lös spike in
Psyka motståndaren / Ljuga för domaren
Roofa på inspike / Serveess på matchbollen
Snubbla vid line up / Få rött kort
Hjärna / Muskler
Arm day / Leg day

Kolla in Svensk volleybolls Instagram! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2017-01-19

Senast uppdaterad: 2017-01-19

Visa fler nyheter

Sponsorer