Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Flerfaldig mästartränare ny förbundskapten för damlandslaget

Guillermo Gallardo tar över som förbundskapten för damlandslaget i volleyboll. Argentinaren, som vunnit flera stora titlar ute i Europa, ska hjälpa det talangfulla damlandslaget att nå sin fulla potential.

- Jag är tacksam över att ha fått den här chansen. Det är en ära för mig att ta över som förbundskapten för det svenska damlandslaget i volleyboll. Det finns stor potential och jag ser verkligen fram emot att komma igång, säger Guillermo Gallardo.

Gallardo är en välrenommerad coach med stor internationell erfarenhet. Han har varit huvudtränare i flera framstående klubbar runt om i Europa. Genom åren har han hunnit skaffa sig ett minst sagt imponerande CV. Argentinsk mästare 1997, spansk ligatvåa 1999, tysk mästare 2008 och 2010, tysk cupmästare 2009 och schweizisk ligatvåa 2014, bland annat. Dessutom har han hunnit coacha det rumänska damlandslaget i fyra år.
- Jag har varit tränare i många länder och klubbar vilket har gett mig erfarenheter från flera kulturer och olika sätt att ”tänka volleyboll”. Det blir helt klart något jag tar med mig in i det nya uppdraget, säger Gallardo.

”Omtyckt och framgångsrik”

Gallardo tar över som förbundskapten efter Ismo Peltoarvo, som från årsskiftet fått det övergripande ansvaret för all landslagsverksamhet inom Svensk volleyboll.
- Jag tror inte vi förstår vilken kraft vi har lyckats fånga in till Svensk volleyboll i och med rekryteringen av Guillermo. Det här är en kille som varit ute i Europa i över tio år och som vunnit stora titlar i flera olika länder. Dessutom har han haft framgångar med det rumänska landslaget. Faktum är att han varit både omtyckt och framgångsrik var han än har kommit. En klockren värvning till vårt landslag helt enkelt, säger Ismo Peltoarvo, verksamhetsledare vid Riksträningscentrum i Falköping.

Argentinaren får utmaningen att utveckla ett talangfullt landslag på frammarsch. En stabil grund med spelare baserade i Elitserien blandas med ett gäng internationella förmågor som gör avtryck på kontinenten.
- Jag är en coach med stora ambitioner och ser potentialen i spelarna, men vi måste vara metodiska och fortsätta bygga på det Ismo (Peltoarvo) har lagt grund för. Till att börja med kommer vi sätta oss ner, formulera ett koncept och ett passande landslagsprogram för att hitta rätt väg framåt.

I augusti 2016 anslöt Guillermo och hans fru Nadja (före detta proffsspelare i Tyskland) som instruktörer till Sveriges största Riksidrottsgymnasium i Falköping. Guillermo fortsätter ha RIG som bas och kommer kombinera instruktörsrollen med sitt uppdrag som förbundskapten för damlandslaget.

Foto: Falkenbergsbild.se

KONTAKT
Ismo Peltoarvo, verksamhetsledare RTC, 070 375 88 85
Guillermo Gallardo, förbundskapten damlandslaget, 070 538 38 07

Fler nyheter

Publicerad: 2017-01-11

Senast uppdaterad: 2017-01-11

Visa fler nyheter

Sponsorer