Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Veteran-SM: Rissne, Lidingö och Bromma överst på pallen

Lidingö, Bromma och Rissne kan titulera sig svenska mästare. Det står klart efter helgens Veteran-SM i Uppsala.

Under de senaste måanden har svensk volleybolls framtid visat upp sig från sin bästa sida när såväl U18- som Junior-SM avgjorts i Örebro respektive Södertälje. Under den gångna helgen var det så också dags för det äldre gardet att göra upp om medaljerna när Veteran-SM gick av stapeln.

Sammanlagt 17 lag kom till start i de tre tävlingsklasserna (H35, D35 och He50).

Regerande mästarna Lidingö (H35) och Bromma (H50) visade klass och spelade ånyo hem de ädlaste valörerna på herrsidan. På damsidan (D35) fick vi däremot se ett nytt lag kliva högst upp på pallen. Rissne gick obesegrade genom hela turneringen och förlorade inte ett enda set under de fem matcherna som avverkades på vägen fram till guldet.

- En härlig helg! Mycket, mycket positiv stämning - bland den bästa jag upplevt. Vi fick ett återbud i H35 kvällen innan, men lyckades göra om spelprogrammet på ett bra sätt ändå. En kul detalj var att matchen mellan Spartak och Lidingö, turneringens sista, blev en direkt avgörande final, trots att den klassen spelades som en serie, säger tävlingsledare Lars Bergman och fortsätter:
- En annan kul grej var att banketten hade över 40 deltagare och blev väldigt lyckad. Jag hoppas att den kan fortsätta utvecklas och bli ännu större. Sammantaget en underbar helg!

Vi säger stort grattis till segrarna och riktar samtidigt ett tack till arrangören Uppsala Volley!