Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Veteran-SM står för dörren

I helgen avgörs 2016 års upplaga av Veteran-SM. Volleyboll.se tog sig ett snack med arrangören Uppsala VBS inför vad som komma skall.

Under de senaste helgerna har svensk volleybolls framtid visat upp sig från sin bästa sida när såväl U18- som Junior-SM avgjorts i Örebro respektive Södertälje. Nu till helgen är det dags för det äldre gardet att göra upp om medaljerna när Veteran-SM går av stapeln.

Uppsala VBS, som hållit i tävlingen i över tio år, står återigen som arrangör. Tävlingsledare Lars Bergman ser fram emot volleybollfesten.
- Det ska bli riktigt kul att komma igång. Förberedelserna har gått smidigt. Vi har arrangerat så många gånger att vi vid det här laget vet precis vad som ska göras, konstaterar Bergman.

Sammanlagt 17 lag är anmälda till de tre olika veteranklasserna (H35, D35 och Herrar 50).
- På damsidan känns det ganska öppet, där törs jag inte tippa någon vinnare. På herrsidan lär det stå mellan Lunds Spartak och Lidingö. De blir alltid tuffa matcher dem emellan. I H50-klassen känns det som att Bromma tar hem det, de är helt klart favoriter. Men man vet aldrig. Allt kan hända!

Bergman pratar sig varm om tävlingens långa historia och konstaterar att den har en särskild plats i många volleybollälskares hjärtan:
- För många i vår förening är det här en stor grej - säsongens höjdpunkt! Detsamma gäller nog för många av föreningarna som kommer hit. Inte minst för mesta mästarna Lidingö - och Spartak, som år efter år kommer åker hela vägen från Skåne för att delta. Det är fantastiskt!

Spelschema finns här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-05-27

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer