Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Fredric Gustavsson visar oss Finland

Svensk volleybolls Instagram har flyttat till tomtens hemstad Rovaniemi och Fredric Gustavsson. Han valde att efter SM-guldet med Linköping i våras flytta utomlands till Grekland, men efter jul bytte han sol mot snö och flyttade till norra Finland och Team Lakkapää. Denna vecka följer du honom på Instagram.

Vad kan vi se fram mot under veckan?

 - Få en inblick i hur det kan se ut om man spelar som proffs i norra Finland. Rovaniemi ligger nästan i höjd med Haparanda och erbjuder riktig vinter! Tomten kommer ursprungligen från Rovaniemi så en hel del insperation är kombinerat med "santa" som t.ex. våran hemmahall Santa Sport.

Hur är nivån på ligan jämfört med Elitserien?

 - Det är en markant skillnad, jag har under kort tid både hunnit känna på grekiska och finska ligan och det är klasskillnad. Jag skulle säga att den största skillnaden är serve, servemottagning och defence.

Vad är det bästa med Finland?

 - Det måste vara att organisationsmässigt fungerar allt här om man jämför med tidigare landet men att det är snarlikt Sverige som land.

Vad saknar du från Sverige?

 - Finland är näst intill en kopia av Sverige bara att volleybollen håller högre kvalité. Vad man saknar volleybollmässigt är nog att vinna alla matcher.

Här kan du följa Fredric Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Fler nyheter

Publicerad: 2016-02-17

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer