Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Anna Haak visar oss Miami

USA och Miami är det som står näst på tur när Svensk volleybolls Instagram hälsar på hos Anna Haak. Hon vann förra säsongen SM-guld med Engelholm och valde därefter att flytta till Miami för att kombinera college med volleyboll.

Vad kan vi se fram mot under veckan?

 - Ni kommer få en inblick i hur det är att gå på college i USA och kombinera plugg med volleyboll. Hur volleybollen fungerar i USA då den är lite annorlunda och hur det är att leva här i Miami. 

Hur är nivån jämfört med Elitserien?

 - Nivån är ganska hög och det finns många lag som är väldigt jämna, och det finns många bra spelare här! Vårt lag gick vidare till slutspelet i höstas och där blir konkurrensen genast mycket tuffare för alla lag går inte vidare dit. 

Hur har din egen insats varit hittills?

 - I USA så har dem ett litet annat spelsystem att spela på, eller i alla fall i Miami så det tog ett tag att komma in i det men när jag gjorde det så gick det väldigt bra och jag är nöjd med den insatsen. 

Vad är det bästa med Miami?

 - Det bästa med Miami är att det är så varmt ;), att det finns så mycket att göra och att stranden är så nära, så dit åker vi när vi är lediga! Och USA har i allmänhet en intressant kultur, man lär sig mycket nytt och det är så stort att det finns mycket att upptäcka!  

Vad saknar du från Sverige?

 - Det jag saknar från Sverige är att säsongen är mycket längre då den håller på till april/maj, medan säsongen i USA bara håller på till december. Så jag saknar att spela matcher och tävla nu på våren som i Sverige, för nu gymmar vi bara massor och tränar här.  

Vi tycker det ska bli riktigt kul att få följa med till Miami under veckan.

Svensk volleybolls Instagram hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-02-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer