Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Stärkt Engelholm till NCC

Nordiska klubblagsmästerskapen, NCC, för damer inleds i helgen med gruppspel. Från Sverige deltar Engelholm, som spelar mot Fortuna Odense, Team Køge och Oslo Volley. Tränare PA Sääf trimmar in laget inför helgen och ser fram emot bra matcher.

- Vi har fått ett nytillskott i laget i och med att landslagspassare Anna Harlin kontaktade oss och flyttade till Ängelholm för att få spela med oss. Hon började träna med oss i måndags, och hon kommer att vara med i Danmark i helgen. Vi får se om hon kommer att spela. Det känns väldigt bra att hon valt Engelholm, säger  tränare PA Sääf.

I Engelholms grupp återfinns Oslo Volley samt de två danska lagen Team Köge och Fortuna Odense. Eftersom de inte mötts med säsongens laguppställningar är det svårt att sia om motståndarnas form.

- Det vi vet är att båda de danska lagen bara har vunnit en match var i ligan än så länge och att de förlorat stort mot Bröndby, som vi spelade en femsetare mot. Men, det är vanskligt att bara gå på resultat. Oslo brukar vara jättetuffa att spela mot, så det kommer bli en spännande helg, säger Sääf.

Vad är det bästa med att vara med på Nevza och få spela mot andra nordiska lag?

- Vi behöver få matchträning mot internationellt motstånd, och bryta serielunken. Det är så mycket mer inspirerande att spela mot lag man aldrig mött. Jag ser det också som ett sätt att behålla spelare längre, att få ett avbrott i vardagen och ha nya mål att se fram emot.

Engelholms spelschema:

re 20/11 17.00 EVS - Fortuna Odense

Lö 21/11 14.00 EVS - Team Köge

Sö 22/11 13.00 EVS - Oslo Volley

För hela spelschemat och uppdaterad information, se Nevzas facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Finalspelet i Nevza klubblagsmästerskapen avgörs sista helgen i januari.

Nästa helg avgörs herrarnas gruppspel, där Falkenberg är med från Sverige och även arrangerar en grupp.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-11-18

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer