Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Premiärhelg för U23-Mästerskapet

På lördag spelas för första gången U23-Mästerskapet efter önskemål om att även unga vuxna ska få ha kvar känslan av ett eget mästerskap. Den nya Arena Västerhavet i Falkenberg med fyra helplaner blir spelplatsen.

Fyra herrlag och tio damlag deltar, ett av damlagen är Svedala Volley, där Sophie Ågren är en av spelarna:

- Jag tycker det ska bli jättekul att få chansen att spela mästerskapet. Det var ju ett tag sen man fick vara med i sådana här turneringar och det ska bli väldigt spännande, säger hon.

”Positivt med mer matchträning och speltid”

Hennes lagkamrater Mikaela Carlstedt och Malina Fransson håller med.

- Det är absolut något man ser fram emot! Det är många matcher på en och samma helg vilket betyder en hel del matchträning vilket kommer gynna oss i framtida matcher. Ifall man inte får så mycket speltid under seriespel är det ett bra tillfälle för mycket speltid. Att de äldsta får känna på ledarskap och ansvar är också bra. På hösten är motivationen, kämpaglöden och energin på topp.

Vad är målsättningen inför helgen?

- Vi siktar självklart mot guld men det står nog mellan oss, Engelholm och Hylte/Halmstad, säger Mikaela.

Ytterligare morot för att fortsätta spela

Deras tränare Lennie Sverin hoppas att mästerskapet är här för att stanna och växa ytterligare, bland annat för att få spelare att hålla på längre upp i åldrarna.

- En del spelare har Junior-SM som sista mål, och då kan ett nytt mästerskap vara värdefullt. En annan sak som jag tror kommer gynna klubbarna i framtiden är att äldre spelare som spelar i ett U23-Mästerskap kan hjälpa och dela med sig av sin erfarenhet till yngre spelare i lagen.

Svedala har en bredd i klubben, och många vill vara med i helgen berättar Lennie:

- Det har varit ett stort intresse från spelarna, från vårt elitlag har alla med rätt ålder sagt ja att de vill spela och detta skulle vara en av deras lediga helger vilket är väldigt roligt. Från vårt div1-lag är det samma sak, man vill spela med de äldre och mästerskap är något man inte vill missa.

Hur har ni tänkt när ni har tagit ut truppen som ska delta?

- Laget som kommer är det bästa som vi har i klubben, men jag ser att i framtiden skulle ett andralag från klubben även kunna delta. För att se, lära och börja utmana men framförallt för att få fler spelare att skaffa sig mycket speltid och erfarenhet så att man utvecklas.

Vilka damlag tror du kommer komma till semifinal och final?

- Vi är där för att vinna så vi är det ena finallaget, sen tror jag att EVS och Sollentuna är med och slås om medaljerna, men det är säkert 2-3 lag till som kan stå där med medaljer på söndag. Svårt att gissa när man inte riktigt vet vad de olika lagen kommer med för lag. Jag hoppas att många jämna och spännande matcher kommer spelas, då det utvecklar spelarna och vår sport, avslutar Lennie Sverin i Svedala Volley.

Spelschema och matchresultat följer du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-11-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer