Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Katrineholms VK i konkurs

Nyköpings tingsrätt har försatt Katrineholms Volleybollklubb i konkurs. Redan när klubben drog sig ur Elitserien för några veckor sedan stod det klart att ekonomin var mycket dålig. Nu är det ett faktum att klubben försätts i konkurs. Men ungdomsvolleybollen ges möjlighet att fortsätta.

- Det är verkligen tråkigt att det har gått så dåligt ekonomiskt för KVK. Det här är första gången en av våra föreningar går i konkurs. Vi hoppas och tror att det ändå finns goda förhoppningar om att volleybollen fortsätter att leva i Katrineholm, säger Svenska Volleybollförbundets generalsekreterare Bengt Wicksell.

KAIK kliver in och erbjuder träningsmöjligheter

Eftersom KVK har haft skulder till Katrineholms kommun har inte klubben erbjudits några träningstider i kommunens hallar. För skapa förutsättningar för att ungdomarna får fortsätta spela har ett samarbete inletts med Katrineholms AIK, KAIK.

- Vi vill självklart gå in och se till så att ungdomarna kan få fortsätta utöva den sport som de allra helst vill. Därför har vi pratat med ungdomsledarna i KVK och erbjudit två träningstider i veckan för de ungdomar och deras föräldrar som spelar volleyboll här i Katrineholm. Jag har ett hjärta i volleybollen, men det är främst ungdomarna som vi vill ska få möjlighet att fortsätta träna, säger Annika Karlsson som är anställd på KAIK.

KAIK är en flersektionsförening med handboll, fotboll och bowling där aktiva spelar. Dessutom har föreningen ett vandrarhem.

Konkursförvaltare utsedd

Tingsrätten har utsett advokat Per Sandell i Nyköping till konkursförvaltare i ärendet. Han kommer att upprätta en bouppteckning över skulder och tillgångar och därefter blir det edgångssammanträde i oktober.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-09-15

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer