Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Kindpussar och volleyboll i Belgien

Landslagsspelaren David Pettersson har lämnat Falkenberg för belgiska WBC Waremme. Ett proffsår väntar för den 21-årige centerspelaren, som redan känner att atmosfären i laget är ”sjukt bra”.

- Sommaren präglades av en blandning av nervositet och stor motivation innan jag stod där på flygplatsen för att checka in väskorna och resa, säger David.

De tre veckor som gått sedan resan har präglats av fysisk träning och konditionsträning varvat med lättare bollpass. Fokus har varit bollkontroll och att få tillbaka känslan.

Träningsturnering i Frankrike 

- Nu kör vi för fullt och åker till Strasbourg i Frankrike i helgen för att spela träningsturnering. Det känns väldigt bra.

Serien startar inte förrän i slutet av oktober, och tiden fram till dess är fullbokad med bara enstaka lediga dagar. Hans lag WBC Waremme ligger i mitten av ligan, men det är svårt att veta hur pass bra laget är innan matchningen kommit igång. Davids målsättning är personlig utveckling, men lagets prestation kommer först.

- Ju bättre jag presterar, desto bättre går det för laget. Atmosfären i laget är väldigt bra och grabbarna är sjukt härliga så jag har en bra känsla.

Vad hoppas du få med dig från träningen och belgisk volleyboll?

- Såklart så hoppas jag på ännu en boost i min utveckling från konkurrensen i laget och matcherna mot topplagen med riktigt bra spelare. Vill även ta större plats i laget med stabil serve och blockspel med ett vasst anfall.

Nämn en skillnad i Belgien jämfört med Sverige!

- Kindpussar, de har jag inte vant mig vid ännu. Man får dem av både män och kvinnor, av främlingar som bekanta, avslutar David Pettersson.

Klubbens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-09-10

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer