Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Marcus Nilsson klar för turkisk storklubb

Sveriges volleybollstjärna Marcus Nilsson har skrivit på för Ziraat Bankasi. Därmed lämnar han den ryska kylan i Sibirien för att flytta till Ankara i Turkiet i höst.

-Det känns väldigt bra, det kommer därmed att bli spel i Champions League, vilket var ett tungt skäl till att jag valde just Ziraat Bankasi, säger Marcus Nilsson.

Han har aldrig spelat i den turkiska ligan tidigare, och ser fram emot att få prova ännu en storklubb och ett nytt land.

-Turkiet lockar mig, med kulturen och volleybollen. Det är en av de få europeiska ligor jag inte spelat i. Klubben har alltid varit topp fyra i Turkiet och ska nu spela Champions League för första gången, det ska bli riktigt kul.

Nu väntar en sommar i Sverige med en del beachvolleytävlingar som han vill spela för att det är roligt. Gym- och styrketräning väntar givetvis också, innan säsongen drar igång efter sommaren.

-Det är skönt att jag nu kan njuta av sommaren när kontraktet är klart. Det känns bra på alla sätt och vis att det blir Turkiet, avslutar Marcus Nilsson.

Läs mer på svt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-06-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer