Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Viasat sänder från VM

Volleyboll-VM för herrar pågår nu i Polen, där semifinaler och finaler spelas i helgen. Matcherna sänds på Viasat 16 HD, viaplay.se och fritt på viasatsport.se

– Man kan lugnt konstatera att volleybollsporten flyttat ut från ribbstolarna i gymnastiksalen. VM:s öppningsmatch mellan Polen och Serbien lockade smått fantastiska 62 000 besökare vilket är tidernas åskådarrekord i volleyboll-sammanhang, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.

 

Det är volleybollfeber när hemmanationen Polen jagar VM-guld. Inte mindre än 508 000 åskådare såg de två första omgångarna. Och intresset har knappast minskat efter nationalhjältarnas seger över regerande världsmästarna Brasilien i tredje rundan som ska utse de fyra semifinallagen. Brasilien hade dessförinnan vunnit 13 VM-matcher i följd, i en svit som påbörjades 2010.

 

Övriga fyra lag som är kvar i turneringen är regerande olympiska mästarna Ryssland, Frankrike samt uppstickarna Tyskland och Iran. Tyskland har inte slutat bland de sex bästa i ett VM på 40 år, och Iran går med bred marginal mot sitt bästa VM-resultat någonsin då man tidigare har slutat 19:e som bäst, 1998 och 2010.

Semifinallagen blir klara på torsdag kväll då tredje ronden avslutas. Där efter är det upplagt för volleybolldrama, lördag och söndag, på Viasat 16 HD, Viaplay och viasatsport.se.

– Det känns trevligt att vi, med sikte mot Rio 2016, även adderar detta mästerskap till våra kanaler. Vi kommer att sända finalhelgen på vår OS-dedikerade tv-kanal Viasat 16, men också visa det fritt för alla på vår sajt viasatsport.se, säger sportchefen Per Nunstedt.

Sändningstider

Lördag 20 september: 

16:30, Viasat 16 HD, viasatsport.se, viaplay.se: Volleyboll-VM, semifinal 1.
20:15, Viasat 16 HD, viasatsport.se, viaplay.se: Volleyboll-VM, semifinal 2. 

Söndag 21 september:

16:30, viasatsport.se, viaplay.se: Volleyboll-VM, bronsmatch.
20:15, Viasat 16 HD, viasatsport.se, viaplay.se: Volleyboll-VM, final

Kommentator: Per Forsberg.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-09-18

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer