Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Första segern i Akaa

Den andra matchen för juniorlandslaget i Leomuovi Tournament slutade med blågul seger. Arrangörsklubben A-Volley fick se sig besegrade i tre raka set.

Efter gårdagens tuffa förlust mot Estland gällde det att ladda om batterierna för lördagsmorgonens kamp mot laget från arrangörsklubben A-Volley. Coachen Göran Persson blandade om ordentligt i uppställningen jämfört med Estlandsmatchen och de nu inhoppande spelarna gjorde bra ifrån sig. Daniel Skogsberg, Oskar Borna och Ludvig von Sydow spelade riktigt bra, framspelade av stabilt spelande passaren Sebastian Angel.

Första set inleddes lite tveksamt, men ganska snabbt lade svenskarna i en högre växel och rann ifrån till setvinst med 25-17.

Andra set liknade det föregående i väldigt hög grad. Några slarviga ingripanden i början av setet förbyttes i riktigt stadigt spel och den här gången stannade setet vid 25-16.

A-Volley kom igång betydligt bättre i tredje set och skaffade sig ett försprång, men Sverige tog sig ganska snabbt ikapp och förbi. Det såg ut som om det skulle bli en ny säker setvinst, men det räckte att svenskarna slappnade av lite, så var finnarna snabbt tillbaka i setet. De ledde med 23-21, men en sista kraftansträngning av de blåklädda svenskarna gav fyra raka poäng och set- och matchvinst.

Assisterande coachen Patrick Edgren var ganska tillfreds med insatsen.

-De något mer oerfarna spelarna gjorde bra ifrån sig och det var kul att se, menar han. Vi hade bra servepress och höll oss till gameplanen och det gav god utdelning, avslutar Patrick.

I eftermiddag blir det match mot volleybollgymnasiet från Riga och imorgon avslutas turneringen mot det finska klubblaget Keimolan Kaiku.

Sverige - A-Volley 3-0 (25-17, 25-16, 25-23)
Bästa svenska poängplockare: Ludvig von Sydow 21, Oskar Borna 7

Se alla resultat mm från turneringen på A-Volleys hemsida Länk till annan webbplats..

Fler nyheter

Publicerad: 2013-08-31

Senast uppdaterad: 2013-08-31

Visa fler nyheter

Sponsorer