Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Göteborg United till Superettan

Till hösten kommer ett nybildat lag att ta plats i Superettan. Göteborg United med långtgående ambitioner har tagit plats där syftet är att göra en storsatsning och göra saker annorlunda.

- Våra spelare och ledare är handplockade för att vi ska nå riktigt långt. Syftet är att starta en satsande klubb med höga ambitioner och därigenom inspirera andra att hänga med på resan, säger klubbens grundare och eldsjäl Ingemar Alexandersson.

Försäsongsträningen är i full gång sedan ett par veckor tillbaka med träningar fyra gånger i veckan. Om det inte varit för problem att få halltider i Göteborg hade träningen varit ännu mer intensiv och startat tidigare.

Superettan direkt

Laget har inte klättrat uppåt i seriesystemet. De hade en plats i div. 1 och fick en plats i Superettan, något som är möjligt med nuvarande tävlingsbestämmelser. Inför seriestarten uppstod en vakans, eftersom superettan nu har sex lag istället för som tidigare fem lag i varje serie. Skälet till den rockaden var att underlätta för andra lag att få motståndare närmare, och slippa onödigt långa resor. Den platsen gick till Göteborg United.

- För Svensk volleyboll är det mycket bra att vi nu ser att vi har ett satsande lag i en av storstadsregionerna. Tävlingsbestämmelserna ger idag möjligheter som inte funnits tidigare, vilket gör att lag kan röra sig fortare genom seriesystemet än tidigare, säger Tomas Lidstedt, tävlingsledare på Svensk volleyboll.

Spelare och ledare med kända namn

Klubben har kontrakterat elitspelare bl.a. Johan Olsson, Urban Andersson och beachvolleyspelaren Christoffer Lewin. Dessutom flera spelare från KFUM Göteborg och även spelare från andra klubbar som är på väg in. Tränare blir Pavel (Paul) Nes, med en 4-årig elitutbildning i volleyboll i botten. Han har dessutom spelat för Zenit Kazan i Ryssland, samt varit tränare och spelare i Norge. Hans fru, även hon med en elitutbildning, finns med som en resurs.

- Vi satsar givetvis på hård träning och stort fokus på volleybollen. Vi tror även att samarbete är nyckeln för framgång. Därför har vi även sponsorer i botten, som också är med och stöttar vår resa, säger Ingemar Alexandersson.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-08-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer