Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Landslagspassaren till Grekland

Dardan Lushtaku, passare i landslaget och tillhörande Falkenbergs VBK, har skrivit på för det greikiska laget Niki Aiginiou under nästa säsong. Därmed slutar han i Falkenberg innan hann börja spela för dem.

- Det känns bra och jag ser fram emot att få komma till Grekland och spela där. Det är en utmaning, men jag har bra stöd från bland andra Marcus Nilsson, som varit proffs i tio år och har stor kunskap om Grekland där han spelat som proffs, säger Dardan.

Bra stöd

Även förbundskapten Johan Isacsson har varit ett bra stöd, liksom Falkenbergs VBK.

- De är verkligen positiva till att ge mig möjligheten att få komma ut i Europa. De vill att vi spelare ska få mer internationell erfarenhet, det gynnar alla, och det är positivt, säger han.

Ingen upprepning av fjolåret

Efter fjolårets trista säsong i Belgien, där Dardan drabbades av klubbens ekonomiska problem och inte fick sin lön utbetald, har han varit mycket noga i att kontrollera Niki Aiginiou i Grekland.

- Det som inträffade i fjol kommer inte att hända igen. Kontraktet jag har nu med grekerna är mer flexibelt och gör att jag kan lämna klubben om de inte sköter sina åtaganden rent ekonomiskt. Det känns tryggt.

Träning i Sverige innan det bär av söderut

I september börjar han träna med det grekiska laget, men innan dess kommer han att vara med på träningar med Falkenbergs VBK.

- I september är det nästa omgång i VM-kvalet också. Det ser jag verkligen fram emot också, avslutar Lushtaku.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-08-06

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer