Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Förlust mot Tyskland

Tyskland var för starka för de svenska damjuniorerna när 8-Nationers inleddes igår. Favoriterna höll för trycket med siffrorna 3-0.

Sverige-Tyskland 0-3 (15-25,19-25,20-25)

De svenska juniorerna fick tuffast tänkbara start när 8-Nationers drog igång på tisdagseftermiddagen. Tyskland stod för motståndet och kom igång med en rivstart! Innan svenskorna hunnit få ordning på grundspelet är ställningen 2-8. Nu börjar spelet så sakta att blir stadigare och vid andra tekniska timeouten har man knappat in en poäng på det tyska försprånget. Fortsättningen blir dock tysk för hela slanten. Sverige har mycket svårt att döda boll jämfört med sina motståndare och siffrorna rinner iväg till 15-25.

Set två börjar på samma sätt siffermässigt. 2-8 vid första tekniska timeouten. Nu är dock skillnaden att svenskorna vaknar till på allvar. Servemottagarna har sin bästa period under matchen och anfallsspelet är nu betydligt bättre. Underläge 14-16 vid andra tekniska. Tyskorna maler nu på och är betydligt stabilare i sitt grundspel. Sverige har förvisso bra utdelning i sitt anfall men bjuder sina motståndare på hela 12 misstag av olika slag i detta set. Tyskorna nöjer sig med endast fyra och det gör skillnaden i slutänden. 19-25 till Tyskland efter ett nytt ryck i slutet av setet.

Tredje set börjar jämnt. Tysk ledning i början men bara med 8-6 vid första pausen. Här kommer dock ett jätteryck. Tyskorna går upp till hela 16-8! Servemottagningen har jätteproblem och de tyska anfallarna får det ena smörpasset efter det andra. Speciellt högerspelaren Scheucher har en mycket fin period. Åtta anfallspoäng på henne bara i det tredje setet. Här visar nu svenskorna moral! Man knaprar så sakteliga närmare, boll efter boll. Nu spelar man snålt med få misstag och inspirerat försvarsspel. Man lyckas få stopp på tyskornas kanonad och hastigt och lustigt är man bara en poäng ifrån vid ställningen 20-21. Men ett par tveksamheter från svenskorna där man inte kommer till anfall trots boll uppe gör att tyskorna går fram till matchboll. Men är ofina nog att avgöra på den första och med siffrorna 25-20 tar man det tredje setet och en seger i premiären för gruppfavoriterna.

Sverige gör efter en svagare inledning en godkänd insats. Man blandar och ger i sitt spel där man visar att när man håller nere sina misstag och servar bra kan störa sina motståndare ordentligt. Bäst i det svenska laget är Diana Lundvall och Nellie Fredriksson. I onsdagens match väntar nu Holland som vann i sin första match mot Frankrike med 3-1.