Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Grand Prixplatser i fokus

Den 5-6 januari 2012 kommer Duveholmshallen i Katrineholm att sjuda av liv. Då spelas Grand Prix dit de fyra bästa herr- respektive damlagen i Elitserien i volleyboll kvalificerat sig efter höstens spelomgångar. Det är spännande in i det sista vilka lag som kommer att få spela Grand Prix. Avgörandet kommer i helgen.

På damsidan finns flera lag som kämpar om platserna. Som värd är Katrineholm direktkvalificerade, och är tillsammans med Engelholm och Lindesberg klara för spel. Kampen om fjärdeplatsen står mellan Gislaved och Hylte/Halmstad.

Rekordmånga herrlag kämpar om två platser

På herrsidan är bara Linköping och Falkenberg klara, medan Sollentuna, Örkelljunga, Hylte, Habo och Tierp har möjlighet att kvalificera sig. Avgörandet kommer i helgen, då samtliga lag spelar sina sista elitseriematcher för hösten. Regerande mästare är Falkenberg på herrsidan och Engelholm på damsidan.

Sveriges bästa ungdomslag gör upp

Grand Prix för ungdomar spelas samtidigt i Duveholmshallen. Det är en tävling där landets bästa ungdomslag under 20 år möts. Regerande mästare är Svedala VBK flickor och Sollentuna VBK pojkar.

Ännu en ungdomstävling spelas i Katrineholm. Det är DistriktsSlaget där de bästa spelarna som är max 15 år tas ut i för att representera sitt distrikt. Regerande mästare är Stockholm-Gotlands flickor och Skånes pojkar.

Allt om Grand Prix Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-12-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer